1

Téma: Nejdou odesílat data na portál

Používám SDS Micro Light E , dnes jsem změnil poskytovatele internetu a přestali se mi odesílat data na portal. IP,,GW a DNS jsem v zařízení změníl ,vše v domácí síti normálně funguje,ale na console SDS μ to vypisuje "Chyba komunikace s www serverem, http: 500"

2

Re: Nejdou odesílat data na portál

Poslali jsme to součastně asi máme stejný problém vypadá to že to není u nás.

3 Naposledy upravil: radek0703 (2013-01-10 22:06:55)

fvavra napsal:

Poslali jsme to součastně asi máme stejný problém vypadá to že to není u nás.

Mě to přestalo jít kolem 13hod,ale zrovna jsem přepojoval toho poskytovatele,tak nevím jestli to bylo tím?

oprava: mrkl jsem do grafu a čas 11:36 poslední odeslaná data

4

Potvrzuji nefunkční příjem dat na eportal - přestal přijímat data okolo 11:30 a dosud nejde (20:30)

5

Já jsem na nic nešahal. Prostě se to zastavilo.

6

Také jsem to zaregistroval, nejdou mě také odesílat data, celý večer zkoumám proč a na nic jsem u sebe nepřišel.
Cca v 17:40 jsem kontaktoval pana Prejdu a ten mi mailem odpověděl.
Do fóra jsem se mrknul teprve fčul. :-)

Dobrý den,
Neregistujeme žádný výpadek ve službě EPORTAL.
Pokud bych měl nějakou informaci o výpadku ,byl bych určitě informoval na stránkách.
Zkusím ještě zjistit více.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Prejda Tomáš
Telefon :+420 774 133 553
Email : tomas.prejda@laznet.cz
www.merenienergie.cz
www.csphone.cz

Komunikační,dohledové a měřící systémy.

7

Taktez, naposled 11:10

8

Potvrdzujm vypadok zaznamu dat na portal,prerusene cca11:29,nefunguje zaznam nicoho ani teraz o 21:13.Uz som sa zlakol ze som nieco dojebabral.

9

Steav napsal:

Potvrdzujm vypadok zaznamu dat na portal,prerusene cca11:29,nefunguje zaznam nicoho ani teraz o 21:13.Uz som sa zlakol ze som nieco dojebabral.

To je sranda jak si každej myslíme, že jsme něco pakazili. No a když jsme zjistili, že chyba není na naší straně, tak jsme si všichni oddechli.

10

Zřejmě poskytovatel hostingu dělá nějaké změny, ale o tom buď ví T. Prejda (majitel) nebo J@M.
Bohužel já jsem mimo tadu tuto oblast, takže neporadím.

Popř. by mělo jít poslat dotaz přímo na hosting, jestli jim jede server (mají na webu chat na technika).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

11

Tak když se všichni na www adresu eportal.merenienergie.cz dostaneme tak snad neni potreba ptat se hostingu jestli jim to jede ne? To ze se tam nedostanou SDSka který jedou na uplně stejnou www adresu bude patrně ve změně nastavení php...

12

Už to funguje! čas 8:15 data odeslana - OK

13

10.1.2013 došlo k výpadku e-portálu z důvodu přetížení serveru na straně poskytovatele. Nyní probíhá jednání o převodu na jíné výkonnější servery. Omlouváme se uživatelům e-portálu za vzniklé potíže. Bohužel byly zablokovány pouze vstupy. Tedy zde zklamala i naše kontrola (ping) na funkčnost e-portálu.

Jelikož se počet záznamů začíná blížit deseti milionům, zároveň s tímto budeme řešit automatickou archivaci starých dat do archivních tabulek. Všechna data budou i poté přístupna uživatelům.

14

a co tak moznost vymazat data svojpomocne? ako som uz niekedy davno spominal, vela z nas stale experimentuje, nema vyznam uchovavat taketo data a preto by som bol rad, keby som si pred nasadenim do ostrej prevadzky vedel vymazat vsetky predch. data. bude ot niekedy mozne?

SDS Macro LCD 485 hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF5

15

Ahoj, dost často se mi neodesílají data na portál - naposledy 1.5.v době mezi 3:00 - 4:30 hod. Je to nepříjemné, jelikož mám připjeno sledování střešní FVE a chci výpisy používat pro výkazy OTE. Máte někdo podobnou zkušenost?

16

Pokud je problém s portálem, prosím, napište to správci portálu - tady na fóru jako uživatel J@M.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

17

TAkže pokud jako já včera a dnes bujujete s novým portálem, tak tady je pár postřehů.

1) nemůžu se přihlásit na www.eportal.merenienergie.cz
Vyplňte znovu přihlašovací údaje (Jméno, heslo) bez ohledu na to, že je máte (správně) vyplněny v prohlížeči. Webový prohlížeč se neustále dotazuje starého serveru, takže ho musíte přesvědčit, že jste již na novém :-)

2) SDS neodesílá data na portál (jenom jednou při restartu SDS)
Je potřeba vyplnit v programu novou adresu na portál (pro ty osoby, jako já kteří nemají za routerem DNS).

starý server:
http_get(77,93,211,207,'eportal.merenienergie.cz','/dataad.php? ..........

nový server:
http_get(77,93,211,220,'eportal.merenienergie.cz','/dataad.php? ..........

(IP nového serveru jsem zjistil příkazem ping eportal.merenienergie.cz v příkazovém řádku).

Takže to jsou moje cvičení na téma proč to ku.va nejede. :-)
Třeba to bude někomu k užitku

18

Přesun byl plánován na 18.5. Od té doby jsme bojovali s dodavatelem webhostingu. Až na druhém serveru vše fungovalo bez problémů. 21.5. bylo vše konečně v pořádku. Pokud se vám nezasílají data na nový portál, zkuste vypnout a zapnout SDS zařízení. V případě stálých problémů je k dispozici upravený c-program, který obsahuje novou IP adresu serveru. Nahrejte jej do SDS zařízení.

19

Oklikou jsme byli nuceni k návratu na původní server, kde všechno fungovalo bez problémů. Pokud jste již někteří stihli vyměnit c-program v SDS, vratťe se k původní verzi nebo stáhněte znovu program z portálu. IP adresa zde byla změněna zpět na původní portál.

Jelikož se změna serveru neprojevila na rychlosti, urychleně zapracujeme na archivaci starých dat. Aktuální data budou uchovávána vždy 2 měsíce. Starší data budou přesouvána automaticky do archivních tabulek. Výpis aktuálních dat bude rychlejší než nyní. V případě potřeby zobrazení starších dat, bude načítání trvat delší dobu.