No nevím, levný možná, ale ta velikost je dnes už opravdu... to pak zaplatím víc za rozvaděč resp. za neušetřené místo v rozvaděči. Pokud ale máte v rozvaděči volný panel "na kříž" tak proč ne.
A i když v tomhle elektroměru není nic extra složitého, tak bych se přímo na jeho obvody nijak nenapojoval přímo elektricky, ale fyzicky před ty ledky dal optosnímače a dál si to řešil po svém. Kdo ví jak by i nepatrná změna zátěže obvodu, nahrazením indikační led třeba za optočlen (nebo i do série) u takovéto elektroniky s tím zamávala a mohlo by pak docházet i pouze k náhodným nepřesnostem v měření.
Na DIN lištu se již docela slušné jednofázové elektroměry o šíři 1 modulu pohybují už okolo 500 Kč, tak pokud jich není potřeba kdo ví kolik, tak není moc co řešit a je lepší uspořit místo v rozvaděči. A pokud chcete měřit třífázový odběr (tj. mezifázový), tak je dost nevhodné to měřit třemi 1 fázovými elektroměry, to se nikdy nedopočítáte správných čísel. Je též sice hezké, že má indikaci zpětného toku, ale to je kolikrát lepší tam dát elektroměry dva (i ty "levné" za 500 Kč) a to se zpětnou brzdou a měřit směry samostatně, no a nebo si připlatit a koupit si lepší který má více S0 výstupů a to jak pro směr, tak i pro sazby, ale tady už je to hodně o ceně a tady se pak už zase vyplatí rovnou např. se sběrnicí M-bus apod. a čtete to rovnou datově z elektroměru, nebo vám to elektroměr dálkově odesílá třeba přes GSM síť apod. už rovnou někam ke sledování Jen ty ceny jsou pak už dosti závratné. Pár mi jich už rukama prošlo a nestačil jsem se divit, co do toho už cpou
S těmi impulsy bych to moc nepřeháněl. Dostal se mi do ruky jeden co má cca 12000 imp./kWh (je pro přímé měření a bohužel neprogramovatelný) a to je mazec, pokud se v režimu odběru zapne elektrokotel kotel co má na max. 27kW a bojler co má na max. 3 kW, tak už se to blíží k hezkým hodnotám a ty imp. jsou pro "naše" měření už nepoužitelné, neb při cca 100 imp. za vteřinu už na SDS těžko odečtete časový rozdíl mezi impulsy a vypočítaná aktuální právě probíhající spotřeba je tak velice nepřesná. No, v této kombinaci to nebylo použitelné. Ještě že jsem tam ten elektroměr (hlavní měření) nemontoval já a nenadávalo se na mě Nakonec jsem tam po dohadech dodělal dodatečně děličku impulzů (obyč. desítkový čítač + hradlo a pomocí BCD si vyberu dělící poměr) a je klid, funguje to.