Téma: Monitoring výroby a spotřeby elektrické energie
Zdravím všechny přítomné. Jsem v této oblasti úplný začátečník, proto bych si potřeboval ujasnit několik věcí a mám tedy pár otázek.
Potřeboval bych monitorovat, v současné době, výrobu elektřiny FV elektrárnou a současně elektřinu kterou akumuluji do bojleru. U FVE i u bojleru mám elektroměr s výstupem S0, není tedy problém ho využít. Podle toho co jsem se dočetl, není problém použít SDS-MICRO light E - 3 optické vstupy pro připojení S0.
- Co kdybych chtěl časem připojit více zařízení s výstupem S0? Lze to nějak realizovat i pomocí analogových vstupů?
Údaje získané z elektroměrů mohu posílat na portál měření nebo i ukládat na lokální PC a tam dále zpracovávat. Kromě průběžné informace o aktuálním stavu potřebuji, jako výslednou informaci, celkovou denní výrobu FVE a celkovou denní spotřebu bojlerem.
- Je nějaká možnost, tyto dvě hodnoty, uchovávat (a mít zase možnost je zpětně zobrazit) v cca týdenní historii přímo v SDS? Aby nemuselo být neustále zapnuté PC?
- S tím také souvisí další otázka - lze k SDS připojit LCD displej (např. tento http://www.papouch.com/cz/shop/product/inteligentni-lcd-4palce/) a něm výše uvedené hodnoty zobrazovat? Displej má rozhraní RS232, jak se to, fyzicky, propojí? Je k tomu určeno rozhraní RS232 v modulu SDS-MICRO light E - R2?