Re: 1 wire teploměry
Samozřejmě..teoreticky by to utáhlo 9 SDS zařízení
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - light(2) E » 1 wire teploměry
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Samozřejmě..teoreticky by to utáhlo 9 SDS zařízení
Dnes jsem potřeboval ke svým 12ti čidlům přidat další 3 a docela jsem narazil. SDS Micro mi nechtělo žádné další čidlo najít. Je pravda že mý rozvody už mají asi párset metrů. Trápil jsem se s tím celý den a stále nic. O výměně čidel ani nemluvím ale třinácté čidlo ne a ne najít. Nakonec jsem odpojil větev asi s 5ti čidly a SDS kupodivu další tři čidla našlo. Po zamknutí čidel a připojení odpojené větve vše funguje normálně. No snad to někomu ušetří čas a trápení. Dnes mám na jednom SDS micro 15 funkčních čidel a vypadává pouze jedno, které nejspíš vyměním. Jo a ještě jeden poznatek. Kupuju čidla v GME po 50,- Kč/kus a v poslední várce mi tři čidla kecali asi o 7°C, tak si na to dejte pozor.
Je spíše záhadou, že teď to funguje. Asi bych v této chvíli doporučil přechod na sds macro a využití obou sběrnic pro různé trasy.
Nevidím k tomu důvod, jsem zvyklej vyrazit z techniky maximum. Dneska to řídí kotel a vlétě přidám solár, ale to bude další deska SDS MICRO Light IO6 http://ksystems.cz/Kotelna/ (svg grafika, chodí pouze pod Firefox). Pod linuxem na dvoudrátové zběrnici provozuji 13 čidel stejným způsobem a nemám žádný problém. http://ksystems.cz/Teplomer/tcklima.php. Co mě ale prudí je omezená kapacita pro uložení user.htm . Flash paměti jsou již dostatečně veliký, jenom by už konečně měli upravit FIRMWARE aby se tam vešlo alespoň 512k.
Ok, pokud to nedela problemy, tak jo. S user.htm to zatim lip nevypada. Ale uz se jedna o jinych procesorech, tak snad do budoucna se to zlepsi. Ted zbyva, pouzivat jednoduchy kod a odkazy na externi zdroje (img, css, js...)
No to jste me nepotesil, ja na to spolehal. Ja to pisu v javascrit a svg. Líp se to edituje. User.htm jsem splodil pomocí Base64, ale byl to fakt porod. Bohuzel se toho tam pak tolik nevejde. Odkaz na cizi zdroje potira vyhodu SDS (nikdo jinej s necim podobnym zatim neprisel) a clovek pak prichazi o vyhodu funkce sds jako samostatneho zarizeni.
Nj. Ono to bylo puvodne zamysleno jen pro editaci a zobrazeni hodnot. Na to pamet bohate staci. Pokud ovsem chcete i obrazky je to beznadejne.
Zdravím, pánové neměli byste nějaký tip na převodník - oddělovač pro 1-wire komunikaci, něco třeba z 3,3V na 5V. mam silné rušení a chtěl bych to napěťově zvýšit jestli se to nezlepší odstup signál-šum. Tady na foru se píše že je doporučeno použít schválený oddělovač ale nikde jsem nic nenašel? díky za tip (pro SDS micro light e)
Pavel
Na fóru byl odkaz na schéma takového oddělovače. Případně hledejte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-MICRO (LM) - light(2) E » 1 wire teploměry