Re: Display na zeď jako výstup - tablet?
Ano takto by mi to stačilo, jen jsem naprostý analfabet v programování webu
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-C Programy » Display na zeď jako výstup - tablet?
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ano takto by mi to stačilo, jen jsem naprostý analfabet v programování webu
Ke sledování na tabletu:
Testoval jsem kdysi něco na starším Androidu 2.3.1 a i tam lze nějak pracovat s celoobrazovkovým režimem (jen tak jsem už dávno zkoušel, tak konkrétně už neporadím, ale aplikace co na tom fungují i nyní, co někdo z "amatérů" napsal, na celou obrazovku fungují), naopak jsem to zatím ještě nezkoušel na Androidu 4.x++ (není čas na pořádné bádání).
Zkouším zatím jen pokusně (také není čas), zobrazování na malých LCD (např. 2x10 znaků apod.), které mají u sebe převodník se vstupem RS485 a i nějaká tlačítka (a jdou i adresovat když jich máte na sběrnici více, a tak můžete oprogramovat co kde ukážete a zjišťujete kde bylo jaké tlačítko stisknuto), případně nějaké co mají rovnou LAN konektor. Už jsem jeden s LAN i pokusně "vrazil" do adaptéru, který (minimálně v páru s dalším) rozvádí LAN po 230V rozvodech a tak bylo možno si jej připojit po domě do cca jakékoliv 230V zásuvky. Nejhorší ale cca bylo, udělat pro ten displej napájení, které se bez transformace, nebo bez pulzního zdroje (který by se tam sice ještě vešel, ale zase narušoval datový přenos) bere rovnou z rozvodu 230V a je součástí krabičky toho adaptéru pro rozvod LAN po 230V (v tom mi udělal osvětu Google a rozebrání pár přístrojů = nic pro nezkušené a nepovolané ruce!).
Měl jsem možnost také držet v ruce jeden inteligentní LCD displej (cca 4 palce, ale dělají se i vetší) s dotekovou vrstvou, který má rozhraní RS232. Má paměť na obrázky, předává souřadnice doteku, nebo si naprogramujete ohraničená doteková pole (tlačítka) a případné grafické reakce na jejich stisknutí apod. (a mnoho dalšího) a ve výsledku pak komunikujete přes RS232 a obousměrně si předáváte data (dopředu bych jej asi naprogramoval externě a pak připojil k SDS co má RS232 nebo na převodník LAN/RS232 ). Už se mi kreslilo před očima, jak hezky by se to dalo využít na zobrazování, ovládání apod. a hlavně se nestarat o žádné aktualizace a okolní SW (jako třeba na Androidu / jiném Linuxu apod. o korektní vypínání OS atd.), ale opět není na vývoj dostatek času, jak bych si přál (tohle mě holt neživí), tak je to zatím "u ledu"...
Ke sledování výkonu kotle:
možná je to trochu barbarské, ale protože nebylo možno se u kotle známého (na koks s autom. podavačem atd.) napojovat na elektroniku kotle (vše zaplombováno), ale kotel ovládal externí vícecestný ventil a klapku na přívodu vzduchu, dovolil jsem si na táhla přidělat magnet (technik provádějící revizi kotle proti magnetu neprotestoval, neb to táhla nijak neovlivňovalo) a podél dráhy jeho pohybu zkonstruoval lištu nesoucí jazýčkové magnetické kontakty, které jsem zapojil do odporové kaskády. Ta byla z počátku napojena pouze na vzdálenější panelové ručičkové měřidlo (nějaký voltmetr v obytné části), ale nedávno jsem známému pomohl zprovoznit SDS u kterého jsme toto napojili na jeho napěťový vstup (+ připojili i sledování teplot přes 1-Wire kde se po domě i rozvodech tepla dalo, + měřiče spotřeby atd.) a po programové kalibraci sledovaného napěťového vstupu (když například kontakty nemají vzájemný přesah a jsou mezi nimi mezery - pamatuji si programově poslední hodnotu, nebo naopak když přesah mají a jsou sepnuty například dva současně apod. a toto samozřejmě vzhledem k reálnému výkonu kotle), dosáhli cca přibližného sledování výkonu jeho kotle (kdyby byl býval na klasicky plyn, tak by se dalo klasicky sledovat podle odběru plynu a pak teploty vody vstup/výstup). V případě u známeho jsem použití odporového trimru zavrhl, jak vzhledem k nehostinným podmínkám umístění, tak proto, že u většiny běžných trimrů dochází k postupnému stárnutí drah a poté k produkujícímu "šumu" (což by se muselo nějak ošetřit), a též jsem zavrhl sledovače polohy, hlavně pro jejich cenu a také proto, že jsem nalezl varianty pouze s pulzním výstupem, který by zde bylo nutno opět nějak zpracovávat. K mnoha servům a ventilům sice existují i moduly pro sledování jejich polohy a stavu, které se k nim přimontují (u některých je to i jejich součástí) a mají i různé možnosti výstupů, ale často jsou za dost vysoké finanční obnosy. Pokud to není pro kritický provoz a je možno si tam dovolit "bastl" (který není jen "vrabčí hnízdo", ale je to tak nějak slušně vyvedeno), který "jen sleduje" a v tomto případě neřídí vlastní hodnoty pro spalování v kotli ani jeho funkce, ale maximálně říká kotli pomocí tří hodnot (top/udržuj/netop) stejně jako termostat co má jen přepínací kontakt (což bylo jediné vedení od kotle na které se bylo možno napojit), tak toto řešení dostačuje (tedy alespoň známému, který si to pochvaluje).
Máte někdo vyzkoušené zapojení ovládání Macro LCD pře Tablet?
Můžete někdo poslat nějaké obrázky a třeba stručný návod jak toto udělat?
Chtěl bych řídit a zobrazovat hodnoty z Macro LCD a ovládat jednotlivé prvky přes tablet.
Pár lidí už psalo, že to doma má ale nikdo nepublikoval nějaký náhled či popis zapojení.
Děkuji za jakoukoliv pomoc či inspiraci.
Žádný jednoduchý návod není. Musíte nastudovat programování v Javascriptu a pak ovládat sds pres web. Všechna funkce jsou ukázány v sdsdemu http://84.244.91.117:10000/user.htm. pokud ale mate na mysli primo aplikací pro android, tak to už je jiném level
... ale nikdo nepublikoval nějaký náhled či popis zapojení.
Děkuji za jakoukoliv pomoc či inspiraci.
Myslím že ti unikla ta základná věc. Tabletem to neovládáš hardwarově (proto tady není žádný popis zapojení ) ale využíváš jen prohlížeče tak jako na klasickém PC. SDS tak ovládáš to prostřednictvím dvou spolupracujících programů - jednoho řídícího činnost SDS a druhého generujícho web (i když i ten je uložen v paměti SDS).
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » SDS-C Programy » Display na zeď jako výstup - tablet?