1 Naposledy upravil: laky (2014-04-16 19:55:57)

Téma: LIGHT E, S0, Chybná data

dobrý den,
- stahuji z SDS data přes GET http://IP/s0.xml (LINUX,CRON,5min)
- tato se ukládají do DB a občas se stane, že při výpočtu a porovnání hodnot S0 mezi každým stažením jsou tyto mínusové. tedy.
např data:
time. 10:00:00 IMP z S0:2000 +0
time. 10:05:00 IMP z S0:2005 +5
time. 10:10:00 IMP z S0:1995 -10 <----- ERROR
time. 10:15:00 IMP z S0:1997 +2

netušíte někdo prosím proč se to stane? SDS v určitém okamžiku vrátí menší počet IMP než předchozí.
vypadá to na nějakou chybu přímo v SDS. Nebo může být nějaká souvislost s výpadkem proudu? který se samozřejmě tu a tam stane. Je případně možné k SDS připojit např nějakou Micro Baterii, která by podržela potřebné nastavení (nechci na to dát samostatnou UPS)?

2

Re: LIGHT E, S0, Chybná data

Nevim jestli je to to same, ale me se stava ze obcas nacte nulove hidnoty, vzdy jsou na sds v tu chvili dlouhe odezvy na ping. Vyresil jsem to filtrem ve scriptu

3

ano, dlouhé odezvy někdy jsou. Na to je script ošetřen. Pokud do XY vterin se nic nevrátí tak se ani do DB nic nezapíše. OVšem to, že se do DB zapíše hodnota menší než předchozí nechápu. SDS navíc pokračuje ve vracení IMP o tento minus i dále v budoucnu. Nijak to tedy nevyrovná. pokud se jednou vrátí o 300imp méně v následující hodině (co jsem kontroloval) se to nesrovná a je to stále o těch 300méně.

4

Hm tak to bude asi trochu něco jiného. Já impulzy nestahuji, pouze ukládám teploty, výkon a spotřebu. To co píšete Vy je trochu divné. Myslím ale, že to nebude mít nic společného s napájením, protože data se ukládají do flash jednou za 12 hodin a to by nebylo určitě jenom o 10 imp. ale mnohem víc. Stratily by se Vám data od posledního uložení do flash.

5

Aha, tak to asi bude tím napájením.... tedy. ten příklad s 10IMP byl příklad, ztrácí se stovky IMP a pokud to zapisuje do FLASH jen 1x za 12h (což mě teda připadá málo) tak to asi bude opravdu tím. díky za navedení.
Existuje možnost jak k SDS připojit třeba knoflíkovou baterii. nerad bych k tomu kupoval hned UPS. ačkoliv pasivní POE injektor by to mohl také asi řešit.

6

Pokud vim, tak jedinej modul kterej ma baterii je TTCPRO. Ale jestli ty vypadky napajeni nejsou dlouhe, zkuste ke zdroji pripojit nejakej vetsi kondenzator .  Takovych 2 Mf by to mohlo nejakou minutu udrzet pri zivote.