1 Naposledy upravil: velmez (2011-10-14 18:57:52)

Téma: Nedostatek paměti v zařízení

Zdravím, chtěl jsem si nahrát so_portál pro stahování dat ale při Step2  mi to nahlásí není k dispozici dost paměti v zařízení.
Už jsem zjistil jak to pracuje že se musím vejít do 900byt.

Teď se zabývám nahrá váním na portál a mám tam toto:
77.93.211.207, HTTP GET chyba 5
77.93.211.207, HTTP GET OK
Co znamená ta chyba 5 ?

2

Re: Nedostatek paměti v zařízení

Dobrý den,

jaké přesně zařízení SDS máte ? Předpokládám SDS MICRO LIGHT (1).

Pak je potřeba použít program, který se do paměti tohoto zařízení vleze.
Nebo můžete paměť dodatečně vyměnit (chip 24C16 za 24C256, ale toto lze pouze u SDS MICRO LIGHT 1).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Ahoj,
mam SDS Micro R2 kde je 24C16AN lze zde vymenit za 24C256 ?

Diky

adamn napsal:

Dobrý den,

jaké přesně zařízení SDS máte ? Předpokládám SDS MICRO LIGHT (1).

Pak je potřeba použít program, který se do paměti tohoto zařízení vleze.
Nebo můžete paměť dodatečně vyměnit (chip 24C16 za 24C256, ale toto lze pouze u SDS MICRO LIGHT 1).

4

ano bez problému..

5 Naposledy upravil: cncp (2011-09-18 11:15:11)

Mám zřejmě stejný problém, ale již mám v SDS Light2 nahraný (standartní)program na zasílání SO na portál. Chtěl jsem program upravit a hlásí to toto:  http://hrdlickovi.wz.cz/SDS.html

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

6

Stále nemohu přehrát stávající program v SDS. Nepustí mě to na STEP2.
V překladu to píše "není dostatek volné paměti v přístroji SDS", ale v přístroji je jen "viz předchozí příspěvek"
A na řádku memory type - UNKOWN DATAFLASH(err?)
Není něco v nepořádku? Díky

7

Něco určitě je v nepořádku.

Program nemůže zjistit, jaká paměť je v zařízení namontovaná. Podívejte se hned na úvodní stránku (hned po přihlášení), ve webovém rozhraní zařízení. Je tam napsán typ namontované paměti. Pokud ani tam není ten správný údaj (podle toho co máte na své desce zapájeno), pak máte HW problém.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

8

Zkuste zjednodušit sds-c program. Když bude kratší zkompilovaný kód, vejde se do paměti. Konkrétně u programu S0_portal.c můžete oželet dns překlad a smazat řádky 18-36 a 40-47.

9

adamn napsal:

Něco určitě je v nepořádku.

Program nemůže zjistit, jaká paměť je v zařízení namontovaná. Podívejte se hned na úvodní stránku (hned po přihlášení), ve webovém rozhraní zařízení. Je tam napsán typ namontované paměti. Pokud ani tam není ten správný údaj (podle toho co máte na své desce zapájeno), pak máte HW problém.

Tak jsem zjistil následující a nejsem z toho moudrý.  Pokud mám zařízení napojené na PC tak vše funguje jak má.
Pokud jej připojím k routeru (kabel cca 3m) vše v pořádku lze nahrávat... Ale pokud jej připojen k routeru a zařízení dám do rozvaděče ve sklepě (kabel cca 15-20m) tak opět hlášení "UNKOWN DATAFLASH(err?)". Jinak program co je nahraný běží, data posílá kam má, jen nelze program přehrávat. Zřejmě bude problém u mě.

10 Naposledy upravil: cdromky (2012-02-01 17:11:17)

Prosim kde seženu tu pamět 24c256 jaky je presny typ nebo kde se da objednat ci koupit bydlim v okolí ostravy.předem dik za odpověd   v gm nemaji jedine objednat a v gesu nemaji smd ale normalni do patice je to kompaktibilni?24c02

11

cdromky napsal:

... kde se da koupit ...

Zkuste www.gme.cz nebo www.ges.cz , obě tyto firmy mají v Ostravě kamenný obchod.

12

velmez napsal:

Teď se zabývám nahrá váním na portál a mám tam toto:
77.93.211.207, HTTP GET chyba 5
77.93.211.207, HTTP GET OK
Co znamená ta chyba 5 ?

Podívejte se na WiKi, tam jsou popsány všechny tyto chybové hlášky ( http://wiki.merenienergie.cz/index.php/OSI7_status_code ).

Pro chybu č. 5 (tj. 1024+5) je odpovídající text chyby: "stále není vyřízený předchozí požadavek, tento tedy je zahozen", zdá se že chcete odesílat data rychleji než to stačí webový server vyřídit, popř. zařízení SDS neobdrželo odpověď od webového serveru a už chcete posílat další požadavek...

13

cncp napsal:

Jinak program co je nahraný běží, data posílá kam má, jen nelze program přehrávat. Zřejmě bude problém u mě.

Je potřeba, aby při nahrávání nového programu (nebo uživatelské webové stránky), neprobíhala jakákoliv jiná komunikace se zařízení SDS.

14

adamn napsal:
cncp napsal:

Jinak program co je nahraný běží, data posílá kam má, jen nelze program přehrávat. Zřejmě bude problém u mě.

Je potřeba, aby při nahrávání nového programu (nebo uživatelské webové stránky), neprobíhala jakákoliv jiná komunikace se zařízení SDS.

Tak tohle by asi zajímalo víc lidí .... jak mám zastavit běžící program v SDS abych mohl nahrát nový ???? yikes

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

15

Např. nahrát tam následující krátký program

main
{
}

To se povede vždy.

Ale o co tady skutečně jde, je to, že je potřeba přerušit vyčítání dat ze zařízení (pozastavit komunikaci), tedy např. SNMP, AJAX atd.

16

Potřebuji poradit, vytvořil jsem si program na natáčení kde přivádím na svorky AD0 a AD1 dvě napětí. Když je na svorkách AD0  větší napětí tak sepne relé1 když na AD1 tak sepne relé 2. Reaguje to však od 0,001 V. Potřeboval bych tu citlivost upravit tak aby to reagovalo až od 0,100 V.

17

Je potřeba si vypočítat rozdíl, a podle toho se také řídit.

var ad1, ad2, dif;

jeden_test
{
 //vezmu hodnoty
 ad1 = sys[...];
 ad2 = sys[...];

//rozdil je ...
 if (ad1 > ad2) { dif = ad1 - ad2; } else { dif = ad2 - ad1; };

//je tam vetsi rozdil nez ...
 if (dif > POZADOVANY_ROZDIL)
 {
    if (ad1 > ad2) { sepni_rele_1(); } else {sepni_rele_2(); };
 }

//pokud bude rozdil mensi nez ... , tak se stav rele nezmeni

}

18

Je nejaka moznost upravit program pre novy eportal.merenienergie.cz aj do zariadenia s malou pamatou(900Bytes)? Na SDS Micro Light mam pouzity jednotarifovy elektromer a dve teplotne cidla. Za Info vopred dakujem.

19

Tohle musí odpovědět J@M.

20

Upravit to určitě jde. Pokud trochu zvládáte programování SDS zařízení, můžete si vypreparovat pouze kus kódu který bude pro vás potřebný. Tedy proveďte registraci, založte zařízení, stáhněte vygenerovaný c-prog pro vaše zařízení a zkuste jej upravit. Nyní nejsem schopen říci na kolik se bude výsledný program dát zmenšit. Ale používáte-li jeden S0 a dvě teploty, neměl by to být problém.