1

Téma: SDS neodesílá naměřené hodnoty na portál.

Dnes od 6:45h mi z ničeho nic přestalo SDS odesílat na portál naměřené hodnoty. Nejde ping na server 77.93.211.207. Zkoušel jsem to z práce a taktéž nejde ping. Je závada u mě a nebo někdo řeší stejný problém?

2

Re: SDS neodesílá naměřené hodnoty na portál.

Vyzkoušejte restart SDS. Já mám zas ten problém, ža jakmile jednotka dosáhne uptime něco přes 20 dnů, tak pak zničeho nic přestane odesílat data na web a pomůže jen restart. Přitom se na ní vzdáleně připojím, ale v logu vidím že neodesílá. Stačí klidně z webové administrace. Potom se zas odesílání dat rozjede a funguje přibližně těch 20 dnů. Zrovna tuhle sobotu se mě to stalo a musel jsem restartovat . . . Kde je chybus netuším, ale myslím že jsem to zde už psal a zatím řešení žádné . . .

Sds Macro

3

Děkuji za radu vyzkouším. Je pravda, že SDS běží 24 den. Nechtěl jsem udělat restart abych nepřišel u počítadla o 12 h historii. Asi opíšu stav a po restartu přepíšu ručně.

4

O stav počitadel nejspíš nepříjdete. Jen pak bude v grafu na webu jedna velká špička protože bude načten rozdíl počitadel od doby kdy SDS přestalo odesílat až po restart. SDS se dá také restartovat vzdáleně z jeho administrace. Stačí najet do nastavení IP adresy a tam odkliknout čudlátko "store" a po tomto restartu začne odesílat data na web.

Sds Macro

5

Děkuji za bezvadnej návod marně jsem hledal kde v tý administraci to zrestartuju. SDS mám na chatě tak že se  k němu nedostanu. Počítadlo zústalo ve stejném stavu. Doba provozu se vynulovala. Ze začátku se mi SDS samo z neznámého důvodu několikrát zrestartovalo cca po 10 dnech a musel jsem přenastavit počítadlo. Dnes poprvé doba provozu dosáhla 24 dnůn a přestal zápis. Počkám do 16:15h jestli to pomohlo a zapíše údaj. Děkuji.

6 Naposledy upravil: marekspurny (2014-11-28 18:51:10)

Nyní jsem zjistil, že od 20.11.2014 se přestaly také odesílat data na server. Zkoušel jsem restart a nic. Doposud tam chodily data bez problémů (cca 10 měsíců). Jak zjistit, kde je problém? Nahrát znovu sds program ?
Dík za každou radu.

Tak problém byl u mne. Syn vyměnil router a nenastavil rozmezí IP adres po 250.

7

Koukam na svuj eportal a me to chodi bezproblemu...Bohuzel ti moc neporadim,kde hledat chybu...Ale pouzivam stary firmware...Jeste jsem nenasel odvahu ho prehrat...

8

Vzkaz pro drabek06. Z důvodu poruchy jsem byl nucen vyměnit SDS MICRO Light E - R2 za stejný model. Tato náhrada maká již 31 dní a doposud bez problémů zapisuje hodnoty na portál. Přitom jsem tam nahrál stejnou konfiguraci a nastavení.
Tak netuším kde byla chyba u původního SDS, že cca po 20 dnech přestal zapisovat na portál.