1

Téma: funkce digitalnich vstupu a rs232

Zdravím,

mám na Vás velikou prosbu:

Sháním monitorovací zařízení na DIN lištu, které by umožnilo toto:

Monitoring 6 až 8mi vstupů (digitální pouze stavy 0-1)
Monitoring 2 seriových portů - mám na mysli zařízení, např. ethernet switch, který má konzole serial port - přesměrovat konzoli přes ethernet
1 až 2 teplotní vstupy.
Výstup ethernet 100Mbps
Volba lokálního displeje.

Dají se Vaše nějaké moduly naprogramovat tak, aby splňovaly tyto podmínky, uveďte prosím případně jaké?

Děkuji moc

2

Re: funkce digitalnich vstupu a rs232

Oficiální podpora není moc efektivní tak zkusím poradit já.
Největší problém je podpora dvou sériových sěrnic - nevím o tom že by to zvládalo nějaké ze současně nabízených zařízení.Pokud nejsou potřbe zároveň dalo by se to řešit využií přepínaní pomocí vestavěných relé.
Podoručil bych SDS micro light E RS 232 (které mám taky) kde jsem si to přesměrování přes internet vyzkoušel. Teploměru to zvládne 16 na sběrnici, 4 digitální vstupy připojíš na 4 S vstupy, další 4 jdou připojit na A/D + (ještě zůstanou v rezervě nějaké speciální). Jako lokální displej bych připojil levný tablet přes wifi, kdy stránku naprogramuješ v tom SDS takže nepotřebuješ žádný další server.

3

Kombinace SDS-TTCPRO se 8-I/O shield, a potom další SDS (např. Micro) pro převod na RS232 (popř. MACRO které má i display). Programování rozšířené logiky v SDS-C, základní funkce jsou už ve firmware (čtení/nastavení I/O přes web, SNMP, atd.).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4

Děkuji moc za odpovědi.

Líbí se mi varianta s přepínáním RS232 pomocí relé. Potřebuji zařízení na DIN lištu z důvodu prostoru ve venkovní skříni. Existuje tedy malý linuxový board, který by se dal umístit také na DIN lištu?
Děkuji moc.

5

Aha, takže display by měl být v rámci zařízení v DIN krabičce, tedy ne nějaký externí (což by bylo výborné řešit právě např. levným tabletem, viz příspěvek ringojr). Potom SDS-MACRO-LCD je vhodná volba.

Jako převodníky RS232 na Eth. buď některou variantu modulů SDS (nebo vzít MACRO, které má UART a HW převodníku si k tomu doplnit).

Typicky Linuxový board v DIN krabičce zřejmě jen tak (za "pár korun") nebude, chtělo by to hledat. Spíše budou různé desky a moduly, které se musí ručně do DIN krabičky adaptovat.
Samozřejmě drahé průmyslové převodníku (Eth/232) existují, ale to už jsme na jiné cenové úrovni než je SDS.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Macro by byla dobrá volba. Na displeji je možné zobrazit akt.stav všech 8mi vstupů i teplot najednou. Vše docela jednoduchým programem.