1

Téma: SDS Control Panel pro Android

Na Google play je nyní k dispozici nová aplikace pro ovládání SDS modulů přímo z telefonu s OS Android. Aplikace je stále ve stádiu vývoje. Ale základní kámen je položen.

SDS Control Panel

Aplikace je zdarma. V aplikaci je nyní vložen reklamní baner. Po kliknutí na baner a zobrazení reklamy se na čas reklama přestane zobrazovat. Zvolili jsme toto řešení jako férové pro obě strany. Budeme rádi když proklikem reklamy přispějete na další vývoj aplikace.

Vaše další poznatky prosím vkládejte do tohoto vlákna.

2

Re: SDS Control Panel pro Android

Pro správnou funkčnost je potřeba nastavit port v aplikaci a v administraci SDS modulu. Android má vyblokované nízké porty. Proto byl od výroby nastaven port 17200. V administraci SDS klikněte v levém panelu na "Administrace", pak v bloku "Simple network management protocol" nastavte položku "UDPctrl port" na 17200.

Pokud budete používat přístup přes pevnou IP, nezapomeňte nastavit v routeru přesměrování portu 17200 na vaše zařízení - tedy např. na IP 192.168.1.250.

V této chvíli lze nastavovat údaje (jméno vstupu/výstupu, popisek, ikona) pouze na stránce "VŠE". Dlouhým podržením na položce se zobrazí formulář pro editaci položky.

3

Co se aktuálně řeší:
- nastavení stránky "Dnes" a "Oblíbené"
- zakázat/povolit položky stejného typu (např. všechny AD vstupy najednou)
- kopie popisů
- šedý podklad na stránce "Vše" pro zakázané položky
- uložení aktuálního stavu do archivu
- nápověda k celé aplikaci

4

Dobrý den,
vše funguje: LG G2, Android 4.4.2.
Problém je v zobrazení údajů za desetinou čárkou, správně se zobrazuje je pouze teplota, napětí a spotřeba je špatně. Např. místo 12,558 V je 12558. Díky za opravu.

5

Díky za upozornění. Příští týden bude nová vylepšená verze.

6 Naposledy upravil: rhoracek (2015-01-18 21:32:48)

Dobrý den,
ještě jsem zjsitil, že pokud je k AD vstupu připojeno čidlo vlhkosti, tak to ukazuje napětí čidla, ne vlhkost. Počítáte s tím? Hodně uživatelů, včetně mě, to  používá.
Taky by stálo za to, umožnit načítání dat ne z SDS, ale i z portálu, kdy SDS není přímo na netu, ale data se přenáší přes GSM.
Díky.
P.S. Funguje to i na LG G3, Android 5.0.

Uspesne nainstalovano a funkcni na HP Slate 21 All in one.

8

Nová verze bude tento týden. Je úplně předělána úvodní obrazovka a hlášené chyby. Možnost nastavení jednotek je již taky hotova. Načítání dat z portálu je dobrý nápad. V této chvíli, ale doděláme komplet on-line ovládání SDS, pak přijde na řadu tato funkce.

9

Tak už jsem to rozběhal. Problém byl v tom že test komunikace proběhl ale vrátil nulová data.
Původně jsem nastavil do andriod apky UDPcrtl port 280 jak jsem měl v SDS administraci ale nic. Naopak pokud jsem default port 17200 z apky dal do SDS tak to běží.

10

Je to omezení OS Android. Android má blokované nízké porty (viz druhý příspěvek). Proto nastaveno až na 17200.

11

Super aplikace. těším se na opravu desetinných míst.
Poznámka: Stejně blbě tp ukazuje i výkon (okamžitý) i stav elektroměru. :-)

12 Naposledy upravil: j@m (2015-01-21 23:39:05)

jj, dnes nebo zitra bude update

Edit: je to tam. Ještě to bude chvíli trvat než to zpracuje google play. Prosím o zpětnou vazbu. Díky

13

Ahoj, nová verze je O.K.

14

Nová verze vypadá dobře. Akorát stav relé ukazuje neustále vypnuto. I když relé1 je sepnutý. Obě jsou nastavený na SDS-C. Tak nevím kde je chyba. Ještě bych uvítal kdyby šlo u spotřeby zobrazit i setiny. Pokud bych chtěl zkontrolovat jestli se mi nerozchází údaje mezi měřidlem a SDS je potřeba vidět celý údaj. Děkuji

15

Setiny jsou nastaveny. Akorát nevím, jestli to po této úpravě nezačne přetékat na dva řádky. Uvidíme jaký bude ohlas uživatelů. Relé jsou opraveny. Omluváme se. Selhal hlavní tester. Zítra je bez oběda smile  Nová verze bude ještě dnes.

16

Tak to je paráda už se těším.

17

Tak právě u mě proběhla aktualizace. Zobrazení setin vypadá že je bez problémů. Relé už taky zobrazuje skutečný stav. Díky za rychlou reakci. Pokud na něco ještě narazím dám vědět.

18

V Administraci v polozke Simple Network Management Protocol mam k dispozicii len :
Komunita:     sdsxpublic
SNMP port:     161
sysLocation:    

Změnit nastavení SNMP ...

kde mam urobit pozadovanu zmenu: UDPctrl port" na 17200

19 Naposledy upravil: Pigom (2015-01-25 21:47:59)

Tak jsem přes víkend trochu testoval a zatím vše vypadá že funguje tak jak má. Tedy aspoň u funkcí které já používám.
Už se těším na slíbené automatické načítání hodnot. Je trochu opruz ručně dokola načítat hodnoty.
Ještě mi přijde, při otočení mobilu nebo tabletu o 90 stupňů, že se celkem plýtvá místem.
Ikony v sekci dnes se seřadí též do dvou sloupců a roztáhnou se na celou šířku displeje.
Řádky jsou pak mimo obrazovku a musí se scrolovat.

20

Steav napsal:

V Administraci v polozke Simple Network Management Protocol mam k dispozicii len :
Komunita:     sdsxpublic
SNMP port:     161
sysLocation:    

Změnit nastavení SNMP ...

kde mam urobit pozadovanu zmenu: UDPctrl port" na 17200

Pokud tam není UDP ctrl port, musíte nahrát nový FW. Info jak na to je zde: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/Bootloader

21

Automat na refresh bude v další verzi. Možná se dostane i na jinou vizuální podobu stránky Dnes na ležato. Přemýšlíme jesli všechny obrazovky nepředělat na "čtverečky". Jaký na to máte názor?

22

Za mojí osobu bych vzhled čtverečků nechal pouze v nabídce dnes. Beru to jako ucelený přehled a myslím že to byl dobrý nápad. V dalších záložkách by mi to přišlo nepřehledný.

Souhlasim s Pigom. Ctverecky v nabidce DNES.

24 Naposledy upravil: rhoracek (2015-01-28 12:20:06)

Dobrý den,
nějak neumím nastavit, co se má zobrazovat v nabídce DNES. V nabídce VŠE nastavím Zobrazit na DNES, ale nevím jaké číslo tam napsat. Někde je již číslo nastaveno, ale přesto se to na stránce DNES nezobrazí. Díky.

25

Číslo u nabídky dnes znamená v jakém pořadí se má v této nabídce zobrazit. Je dobrý zkontrolovat aby šli postupně za sebou tedy třeba teplota č. 1, relé č. 2, optický vstup č.3. Stejné pravidlo je pro oblíbené a pro seznam.