51

Re: SDS Control Panel pro Android

j@m napsal:

Mě nenapadá čím by to mohlo být. Zkuste jěště jiný UDP port. Třeba 30000, 40000, 50000, 60000. Samozřejmě stejný nastavit v sds i na androidu.

Jo to je ono, od 30000 to funguje. Zřejmě čínská zadní vrátka big_smile

52 Naposledy upravil: rhoracek (2015-02-12 11:37:04)

Nový námět na úpravy:
1. Používám aplikaci na tabletu k zobrazení aktuálního stavu. Přivítal bych, kdyby bylo možné nastavovat počet čtverečků na první stránce přehledu DNES, tj. nastavím čtyři a čtyři se roztáhnou celou obrazovku, nastavím 12 a 12 se zmenší na obrazovku, když jich bude více než na jednu obrazovku, pak scroluje na další.  Každý používá jiný počet polí a pak je na stránce DNES volno nebo jich část není vidět.
2. možnost přepínat automaticky více SDS na obrazovce DNES, tj. zobrazení pojede dokola - SDS1, pak SDS2.
3. možnost načítat data i z portálu.

Díky.

Na tabletu Goclever 700 PRO funguje.

53

vkalina napsal:
j@m napsal:

Mě nenapadá čím by to mohlo být. Zkuste jěště jiný UDP port. Třeba 30000, 40000, 50000, 60000. Samozřejmě stejný nastavit v sds i na androidu.

Jo to je ono, od 30000 to funguje. Zřejmě čínská zadní vrátka big_smile

Supr. Díky za info. Určitě pomůže dalším uživatelům s podobným problémem   ;-)

54

pkougl napsal:
j@m napsal:

Přes zatržítka v oblíbených nebo na stránce relé to funguje správně? Není relé také ovládáno c-programem? V tom případě se může požadovaný stav ihned v sds přepsat a nedojde ani ke změně stavu.

na stánkách oblíbené i výstupy to zobrazuje správné stavy stejně jako na stránce dnes ale po zatržení relé v výstupech i oblíbené se to po další periodě načítání vrátí zpět, tedy relé nereagují. V SDS mam pouze program pro odesílání dat na potrál.

Zde je potřeba mít správně nastavené heslo v androidu u zařízení (tam jak je IP, port,...)  a v administraci SDS nastaveno ovládání relé přes sds-c. Tipnul bych na tu druhou věc.

55

j@m napsal:
pkougl napsal:

na stánkách oblíbené i výstupy to zobrazuje správné stavy stejně jako na stránce dnes ale po zatržení relé v výstupech i oblíbené se to po další periodě načítání vrátí zpět, tedy relé nereagují. V SDS mam pouze program pro odesílání dat na potrál.

Zde je potřeba mít správně nastavené heslo v androidu u zařízení (tam jak je IP, port,...)  a v administraci SDS nastaveno ovládání relé přes sds-c. Tipnul bych na tu druhou věc.

Jojo pravdu máte, nebylo nastaveno ovládání na sds-c, když to přenastavim tak to reaguje OK, škoda že když to používám také na PC na webové rozhraní tak se to automaticky přehodí ovládání na ručně, pak zase přehodit na sds-c aby to šlo z mobilu. díky za tip - nějak to chodí
Pavel

56

Už chystám nápovědu kde se píšu všechny poznatky od uživatelů. Dík za všechny informace a náměty.

57

j@m napsal:
Clouseau napsal:

Ukazuje mi to nulová počitadla spotřeby jak denní tak noční na vstupu 4 (S0).

Podíváme se na to. Je pravda, že 4 vstup se dodělával nedávno. Pokud bude chyba, ihned vložíme na GP novou verzi.

Jaký je výsledek?

58

Omlouvam se, ted jsme se zasekli s novým Fw pro SDS. Ještě na to nebyl čas.

59

Tak změna. Vstup 4 S0 funkční na posledním beta FW, před tím jsem tam měl patrně poslední stable a tam to nechodilo....

60 Naposledy upravil: Walker (2015-03-14 13:17:08)

Dobrý den, rozchodil jsem aplikaci na novém Androidu (na starém opravdu nejede smile  ale spojení s SDS mě funguje jen uvnitř sítě (čili na vnitřní IP), zvenku se na SDSko nedostanu. IP mám pochopitelně dobře, UDP port jsem nastavil na 18000 - zde se zeptám, má být nastaven port (Webový server)  TCP  i  UDP na 18000, čili stejně, je to tak správně?   Děkuji za odpověď.

61

Zkuste vyšší port. Viz tento příspěvek od vkalina http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?pid=4907#p4907

Zkuste se podívat do nápovědy v poslední verzi programu. Jsou tam obrázky co je kde potřeba nastavit. V sds je potřeba nastavit jen UDPctrl port. Pokud to nejde z venku, typnul bych to na neprůchozí router. Je potřeba nastavit správně přeposílání portu UDP.

62

Zdravím, supr věc, odzkoušeno na tabletu i virtuální android v PC. Vše funguje, akorát mám problém s ovládáním relé. Při změně stavu relé se stav změní ale po nějakém čase se vrátí do původního stavu. Podle mne to ale dělá nastavení relé na e-portálu. Ve chvíli, kdy se odešlou data na portál, tak se asi načte nastavení relé z portálu a to je výchozí. Jak je toto řešeno?
Díky

63

Uděláme na eportálu ještě jeden stav, který nebude přepínat relé. V této chvíli jedině nahrejte starý program z portálu bez ovládání relé.

64

Ono asi v této chvíli bude ovládání z e-portálu pomalu bezpředmětné, protože ovládání přes aplikaci je o mnoho komfortnější a přehlednější. Ještě bych se stále přimlouval, jestli by šlo udělat pulsní ovládání relé, jak jsem psal už ve vlákně " Přidat možnost ovládání SDS zařízení z portálu".
Dík

65

Dobrý den,
připomínám se s náměty na úpravy:
1. Používám aplikaci na tabletu k zobrazení aktuálního stavu. Přivítal bych, kdyby bylo možné nastavovat počet čtverečků na první stránce přehledu DNES, tj. nastavím čtyři a čtyři se roztáhnou celou obrazovku, nastavím 12 a 12 se zmenší na obrazovku, když jich bude více než na jednu obrazovku, pak scroluje na další.  Každý používá jiný počet polí a pak je na stránce DNES volno nebo jich část není vidět.
2. možnost přepínat automaticky více SDS na obrazovce DNES, tj. zobrazení pojede dokola - SDS1, pak SDS2.
3. možnost načítat data i z portálu.

66 Naposledy upravil: manav (2015-05-08 00:00:00)

Hezké, jede v poho na samsung galaxy chat, ainol novo venus. smile

Nešly by přidat widgety ??? To by byla paráda. Každý by si přidal na plochu co potřebuje a uspořádal podle sebe. Používal jsem SNMPwidget, ale nemá auto refresha a obecně to není dělané pro sds. http://jpeg.cz/images/2015/05/07/S7QX.jpg

- u napětí se zobrazuje 14000,0V místo 14,..

67

Ahoj,
v poslední verzi 1.4 byl vyslyšen můj námět na nestahování dat při aplikaci na pozadí. Super, jenže mě se nezačnou data aktualizovat, pokud převedu aplikaci do popředí. Ani přes taskmanagera, ani opětovným spuštěním aplikace. V podstatě stačí spuštění šetřiče displaye a taky se to neobnoví. Jediné, jak vyřeším problém je zavřít aplikaci v taskmanageru a znovu spustit. V podstatě se to tím stalo těžko použitelné. Konkrétně mám problém na LG G2 (Android 4.4.2).
Mám další problém. Když roluju obrazovku dolů, tak mě vlivem aktualizace dat hodí obraz zase nahoru. Já mám nastavenou aktualizaci 4 sec a to se pak nedá nic udělat, pořád mě to vrací obrazovky nahoru. Pro jakékoli nastavení musím zrušit aktualizaci dat.
Dík za radu, jak problémy řešit.

68

Je nějaké řešení jak vyexportovat nastavení aplikace. Mám v ní uložený dvě SDS a při reinstalaci telefonu a nebo pokut chci tuto aplikaci nainstalovat na jiné zařízení musím vše složitě nastavovat.  Díky

69

Zdravim,
Supr aplikace, nenasel jsem tam ale moznost nastaveni systemovych promennych (sys[140-149]???)
pouzitelne by to bylo napr. pro nastaveni teploty pro SDS-C program slouzici jako termostat.
Uvazujete o necem takovem?
Dekuji

70

j@m napsal:

Zkuste vyšší port. Viz tento příspěvek od vkalina http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?pid=4907#p4907

Zkuste se podívat do nápovědy v poslední verzi programu. Jsou tam obrázky co je kde potřeba nastavit. V sds je potřeba nastavit jen UDPctrl port. Pokud to nejde z venku, typnul bych to na neprůchozí router. Je potřeba nastavit správně přeposílání portu UDP.

Jak nastavit přeposílání portu UDP v routeru?Mám Zyxel VMG 1312. V síti mi to funguje, ale mimo už ne.
Děkuji předem za pomoc

71

Nastavení portů by jsi měl najít v routeru pod záložkou Pokročilé nastavení/NAT/Virtuální servery.

Virtuální Server umožňuje adresovat příchozí data z WAN strany  na Interní server s
privátní IP adresou na LAN straně. Číslo Interního
portu je nutné pouze v případě,
že je potřeba konvertovat číslo externího portu na jiné použité na serveru na LAN
straně. V položce IP adresa  serveru zadejte IP adresu zařízení na které má být vybraný provoz s
měrován.

72

Díky za radu, ale v IP jsem úplný začátečník.
Zkoušel jsem přestavovat hodnoty :
Virtuální Servery

Vyberte službu, zadejte IP adresu serveru a klikněte na Uložit /Použít. Pakety pro tuto službu budou směrovány na zvolený server.

Použít rozhraní   
Název služby
  Vyberte Službu     
   Vlastní služba:     
SDS
IP adresa serveru   
10.0.0.100

Počáteční Externí Port    Konečný Externí Port    Protokol    Počáteční Interní Port    Konečný Interní Port

17200                                            80                                       17200                               80

nebo to změním vše na 17200 a stále se z mobilu nepřipojím pokud tedy nejsem na wifi z vlastní sítě.

73

Počáteční Externí Port    Konečný Externí Port    Protokol    Počáteční Interní Port    Konečný Interní Port

17200                                           17200           UDP                            17200                            17200

74

To jsem také zkoušel a stále to nejde :-(

75

Pokud je v SDS nastaven UDPctrl port:17200   a má SDS IP adresu 10.0.0.100 tak by to mělo makat.
Jediný co mě napadá, že by to mohl zaříznout firewal na routeru. Ještě je tu jedna možnost zadat do DMZ IP SDS tedy 10.0.0.100. Ale pak veškerá komunikace z internetu bude směrována na SDS.

A další věc je, že do aplikace předpokládám jsi zadal IP 10.0.0.100 a ta ti z internetu fungovat nebude. Musíš zadat veřejnou IP co dostal router. Zjistíš jí tak, že na PC v prohlížeči dáš www.mojeip.cz a tam se ti zobrazí.