1 Naposledy upravil: milan.rozek@seznam.cz (2015-02-11 00:38:34)

Téma: Přepínání tarifu (topení/ohřev vody)-SDS-C dle akt. výkonu plyn kotle

Snažím se odladit svůj první SDS-C "program" a prosím o radu, proč mě to nepřepíná tarif:

Pouzil jsem predpripraveny program - novou verzi i s beta rele, jehoz ovladani z portalu me hned po nahrani jednou zafungovalo, takze se program do TTCPRO uspesne nahral a zda se, ze funguje (stavy rele se jednou prepnuly, ale ted se zda, ze nefunguji?!).

V SDS-TTCPRO jsem ve vstupech nastavil rizeni prepinani tarifu SDS-C, ale k prepinani tarifu nedochazi.

Diky za radu od zkusenejsich.

main
{
 //odeslani dat na portal v nastaveny interval
 if (_portal_timeout>0 && _portal_timeout<sys[3]) portal_nastav();
 if (_portal_dns==0) portal_dns();
 if (_portal_dns!=0 && _portal_data>0) odesli_data_na_portal();

// -------  volani vlastnich procedur sem  -------
 //mojeproc();
 // PREPINANI TARIFU PLYNOMERU - TOPENI / OHREV VODY
 // Pri ohrevu vody jede kotel na plny vykon 3.180 m3/h (34kW) resp. min. 2.750 m3/h (29.4kW)
 // (v topnem rezimu nepouziva plny vykon resp. nebyly takove mrazy, aby jsem to zaznamenal
 // Plynomer 100 imp. na m3 tj. 2.7 m3/h je 270 imp./h tj. 1 imp. kazde 13.333 sec tj. 13333 ms.

if (sys[592]<13333) { sys[459]=1; } else { sys[459]=0; }

//sys[592] až sys[624] - PLYN na OPTO 1 tj. sys 592
 //        01 i R   časová vzdálenost mezi dvěmi impulsy (aktuální a předchozí impuls)
 //                  - měřeno v msec
 // sys[459] 01 i RW  stav tarifu
 //                  == 0 : T0 (vysoký tarif) - tj. TOPENI
 //                == 1 : T1 (nízký tarif)  - tj. OHREV VODY

}

2

Re: Přepínání tarifu (topení/ohřev vody)-SDS-C dle akt. výkonu plyn kotle

Zkus přidat echo(sys[592]); před if a podívat se do konzoly jaké jsou tam data. Takhle na první pohled problém nevidím.

Ahoj, dik za tip, ktery k memu prekvapeni zabral. Nechapu zcela proc (nechybi me ; na konci if ? ) , ale po pridani echo pred if to zacalo fungovat :-).   ALE, mam tu dalsi problem a to, ze prepnuty tarif se projevuje  nejen do dat 1. S0 vstupu, kde je plynomer, ale i (pouze na portale) do dat 3. a 4. S0 vstupu, kde je elektroměr a vodoměr, které nejsou konfigurované  pro používání tarifního rozdělení. Co s tím ???

4

Tak to první nechápu. Máš tak aktuální FW? Skoro to vypadá jako na nějaký BUG přímo ve fw - resp.překladači. Zkus nejnovější fw, a sdsc.exe (http://wiki.merenienergie.cz/index.php/Firmware)

To druhé je asi chyba na portálu. Kouknu se na to. Díky za upozornění.

Ahoj, tak doplnuji, ze problem s hodnotami v obou tarifech i u vstupu, ktere nejsou nakonfigurovane pro tarifni rozdeleni, jsem uz zaznanemal take primo na SDS TTCPRO - S0.htm, kde se obcas objevi hodnoty i v druhem tarifu, ackoliv tam nemaji co delat. Jinak bych se primlouval, pokud by slo do budoucna ve firmware upravit a mit moznost prepinani tarifu pro kazdy vstup samostatne. Dalo by se  s tim vice pracovat.  Diky.