1

Téma: Špatné měření napěťových vstupů po výpadku proudu

Zdravím, dnes u nás několikrát rychle za sebou vypadl proud a od té doby měří špatné napěťové vstupy. Např. ve vstupu kde je modul vlhkosti a měla by se zobrazovat vlhkost v %, tak najednou SDS zobrazuje hodnotu 126 a u tlaku se zas zobrazuje 1100. U nezapojených vstupů kde se původne zobrazovala 0, tak je nyní 3V a u druhého vstupu 0,3V. Dále se špatně zobrazuje teplota samotného SDS. Dříve to bylo kolem 40°C a nyní to ukazuje 5,6°C. Měření teplot přes čidla je vpořádku, stejně tak funguje vpohode počítání impulzů na S0 vstupech. Komunikace do netu a samotná administrace také funguje vpořádku. Reset v podobě chvilkového vytažení zdroje pro SDS ze zásuvky nepomáhá. Co mám vyzkoušet dále před tvrdým resetem do defaultu ?

Sds Macro

2

Re: Špatné měření napěťových vstupů po výpadku proudu

Na této stránce je co?  http://192.168.1.250/cgi_pg?p=10

3 Naposledy upravil: drabek06 (2015-04-07 19:25:28)

Na oné stránce vyběhne nabídka na zobrazení aktuálnosti firmware. Ten jsem nyní aktualizoval na nejnovější a nic se nezměnilo. Teď jsem si dokonce všiml že ve výpisu teplotních čidel jsou všechna dvakrát. Ale co jsem si všiml, tak třeba na vstupu kde je čidlo vlhkosti, tak i když ukazuje blbost, tak nějak reaguje a změny jsou na grafu vidět. Tady jsou nějaké screeny s chybama . . .

EDIT: tak jsem teď udělal HW reset pomocí pinů na SDS a krom toho že se změnila IP na defaultní se nic nestalo. Názvy a řazení teplotních čidel je původní, nastavení napěťových vstupů je také původní. Prostě snad vše krom IP a DNS serveru. Lze nějak SDS natvrdo restartovat do továrního nastavení ?

http://www.imghosting.cz/images/33sds11.jpg

http://www.imghosting.cz/images/53sds22.jpg

Sds Macro

4

To je hodně rozbité, hmmm, vypadá to, že došlo k poškození obsahu programové paměti nebo externí dataflash.
Zkuste aktualizovat firmware.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5 Naposledy upravil: drabek06 (2015-04-09 20:48:19)

To jsem už samozřejmě zkoušel a bez výsledku . . . Půjde s tím něco udělat ? Pokud by byl potřeba přístup do SDS, tak Vám mohu poslat veř. IP na které SDS běží . . .

Sds Macro

6

Zkusit provést reset pomocí RSTD, a nechat RSTD jumper zapojený a zadat 192.168.1.250/reset.htm - což by mělo vymazat kompletní konfiguraci. Potom lze RSTD jumper oddělat.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

7

Tak jsem teď provedl reset a nyní se smazalo opravdu vše, ale výše popisované chyby v měření jsou tu stále . . .

Sds Macro

8

Tak už je vše vpořádku. Bohužel si za to můžu sám . . . :-/ Na jednom napěťovém vstupu mám připojeno tlakové čidlo a zde vznikl celý problém. Mám ho zapojeno tak, že jeho napěťový výstup zesiluji operačním zasilovačem přibližně 2,2 krát a výsledné naměřené napětí se rovná atmosferickému tlaku v hPa. Takže za operačním zesilovačem naměřím např. 10,32V a to se rovná 1032hPa. A aby měření bylo co nejpřesnější, tak mám napěťový dělič v SDS nastaven na 11V. A to ještě tak, že v samotném SDS je nastaven na max. vstupní napětí 5V a já si mimo SDS zvyšuji rezistorem v serii rozsah na oněch 11V. Celé zapojení čidla tlaku s OZ mám už asi 2 měsíce zkušebně napíchané v nepájivém poli a tentýž den co několikrát vypínali proud, tak jsem něco připojoval v rozvaděči a z nepájivého pole mě vypadl drát s výstupem z tlakového čidla vedoucí do napěťového vstupu SDS. Když jsem na to přišel, tak jsem ho zabodl zpět. A v průběhu dne jsem zjistil že SDS měří výše uvedené kraviny a přisuzoval jsem to práve výpadkům proudu. Dnes jsem ale zjistil, že jsem vstup co jde do SDS připojil před rezistor co mě upravuje dělič na 11V. Tím pádem šlo do vstupu SDS kolem 10,5V, ale dělič v něm byl nastaven na 5V. Teď jsem zapojil vstup za rezistor, jak to má být a světe div se, vše je jako dřív a SDS opět měří tak jak má. Takže asi tak, jsem prostě roura rouratá . . .

Sds Macro