1

Téma: [vyřešeno] SDS neposílá hodnoty počítadla při nízkém tarifu

Narazil jsem na problém. Mám SDS mikro light2 a ikdyž mám u počítadla s0 nastaveno nepoužívání tarifní rozdělení, tak ho ignoruje. 
Na své stránky posílám pouze hodnoty z hlavního počítadla (tedy vysoký tarif) a při přepnutí tarifu se další neodešlou. změnu tarifu mám na vstupu Logic s0. FW je ze dne 24.2.2015. Na web odesílám pouze sys494 a ten nechci rozdělovat.

Díky.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

2

Re: [vyřešeno] SDS neposílá hodnoty počítadla při nízkém tarifu

Rozumím tomu tak, že pro konkrétní S0 vstup není povoleno tarifní rozdělení, a SDS se přesto chová tak jako by bylo rozdělení povoleno ? Tzn. když se přepne tarif tak ukládá načtené impulsy do jiného počítadla ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Ano, ukládá to do jiného počítadla ikdyž nemá.

4

Podíval jsem se na to - a je to vlastnost, je to tak uděláno už od úplného začátku existence SDS.

Princip je v tom, že jsou vždy udržovány rozdělené počítadla, ale teprve zobrazování údajů ukazuje dva tarify nebo jeden.

Řešení vašeho problému je jednoduché, upravit program na odesílání na web tak, aby nejprve sečetl hodnoty obou počítadel, a teprve výsledek poslal (tzn. neposílat přímo sys[494] ale posílat součet sys[494] a sys[527]).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Ten součet musím uložit do RAM, před odesláním?

K čemu je tedy ta volba k zašrknutí "Použít tarifní rozdělení:"?

6

No tak jsem to nakonec vyřešil skrze sys154 na logic s0 na konektoru 1Wire.

7

Mám stejný problém, spustil jsem tarifní rozdělení u plynoměru (abych zjistit spotřebu pro TUV a pro topení) a ve výsledku se mi rozdělila spotřeba u všech měřidel (vodoměry, elektroměr kotle), nehledě na zobrazení na eportálu. Opravdu tedy nechápu na co tam je volba použít tarifní rizdělení, když si to dělá co chce ? Děkuji za odpověd, případně nápravu.

8

Příspěvku jsem si včas všimnul a podívám se na to, hned jak se mi naskytne příležitost. Vydržte.

9

Držím co se dá a je nějaký pokrok ??

10

Do konce prosince budou vydány nové FW, a tato záležitost je na seznamu úkolů (prověřit, opravit).

Aktuální FW, pro První Produktovou Řadu (MICRO, MACRO, atd.), který je dosud dostupný (200X - 2017), funguje takto:
- bez ohledu na to, zda-li je pro daný S0 Vstup nastaveno použití tarifního rozdělení, tak SDS vždy podle stavu Tarifního Vstupu přičítá impulsy do jednoho ze dvou počítadel (T0 a T1).
- tepre při zobrazení se to buď zobrazí samostatně (T0 a T1) nebo součtem jako jedna hodnota (T0+T1) (tj. v případě, že daný S0 Vstup nemá aktivní tarifní rozdělení ve svém nastavení).

Aktuální FW, pro Druhou Produktovou Řadu (BIG, SMALL, atd.), je udělán jinak, a to, že:
- pokud je pro daný S0 Vstup v jeho nastavení vypnuto tarifní rozdělení, tak se všechny impulsy zapisují jen do počítadla T0 (což je to, po čem příspěvky výše volají).

Takže, pro První Produktovou Řadu, došlo od Prosince 2017 ke změně FW, a to tak, aby byl FW shodný jako pro Druhou Produktovou Řadu.
Tím by to mělo být vyřešeno.