1

Téma: rozpor mezi daty na e-portálu a realitou

Po zhruba měsíčním provozu SDS MACRO a měření sedmi elektroměrů jsem porovnáním hodnot počítadel na e-portálu a ve webovém rozhraní SDS zjistil poměrně značnou odchylku v datech. Tato odchylka dosahuje až -25%.
Čím to může být způsobeno?
Stav počítadel v rozhraní SDS odpovídá hodnotám zobrazeným na elměrech.

Mám podezření na ztrátu dat při přenosech, protože při patnáctiminutovém intervalu odesílání se na e-portál nedostanou  jedno až tři měření denně (zpravidla okolo druhé hodiny ráno, další výjimečně přes den) - zřejmě důsledek údržby nebo jiných provozních vlivů.

Řešení? Na SDS by měla být uložena nějaká historie - minimálně jeden den. Proto by při přenosech mělo být odesíláno více hodnot a na e-portále by pak redundandní měření měla být odmazána.

2 Naposledy upravil: pjanik2 (2015-09-30 21:08:46)

Re: rozpor mezi daty na e-portálu a realitou

V rámci detailního sledování stavů na elektroměrech, v SDS a na portále nacházím nevysvětlitelné rozpory.
Například elektroměr, kde dosud veškerá data seděla s přesností max -2% zčistajasna v posledních třech dnech na portále ukazuje spotřebu na úrovni 25% toho, co ukazuje SDS i počítadlo na elměru.
Máte někdo podobnou zkušenost, případně nápad, čím to může být?
Pokud by šlo o výpadky přenosu, odchylka by se musela objevit na všech elměrech, ne pouze u jednoho.
Babo raď (nikdo jiný se tady zřejmě neobjeví).

Zatím mi vychází jediné řešení a to posílat data na vlastní server a tam si je zpracovat.

... Tak aby to bylo zajímavější, data inkriminovaného elektroměru se dnes (tj. o tři dny později) na eportálu skokově opravila na správnou hodnotu. Teď už tomu opravdu vůbec nerozumím.

Re: rozpor mezi daty na e-portálu a realitou

zdravím,

a máme nějaké možnosti,jak data zpracovávat na vlastním zařízení?
Je to nějak složité?

Martin.

PS.: chystám se využívat statistik s tímto systémem,ale bojím se že to dopadne tak,jak popisujte.
Přecejen je toho na jeden server moc a jsme na něm závislí ..