1

Téma: [vyrešeno] SDS Macro nejde resetovat do továrního nastavení

Prosím o radu. Poslední měsíc mi Macro stále zamrzá. Běží cca 3 dny a poté přestane komunikovat. Nelze se do něj přihlásit. Musím ho pokaždé odpojit od napájení a poté vše zase chvíli funguje. Odpojil jsem od něj vše co bylo zapojené, ale problém zůstal. Pokusil jsem se tedy o HW reset do továrního nastavení dle  návodu, avšak zařízení se neresetuje. Zkoušel jsem to několikrát a nevím, kde dělám chybu. Ruční resetování konfigurace funguje.
Díky za radu

2

Re: [vyrešeno] SDS Macro nejde resetovat do továrního nastavení

Jakou máte verzi FW ve SDS ?

Nahrál jste tam poslední (k dnešnímu dni, BETA 14.10.2015 . . . nebo později novější, samozřejmě) verzi FW ?

Co je to "ruční resetování konfigurace" ?

HW Reset - použil jste RSTD podle návodu ? Napište jak jste to, vy, udělal.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Děkuji za reakci

FW jsem naposled aktualizoval o prázdniny, verzi přesně teď nevím. Až se vrátím zkusím aktualizovat.

Reset jsem provedl podle návodu. Odpojil napájení, propojil cínem RSTD, zapojil napájení na 10 s, odpojil napájení a odstranil propojení. Nic se nezměnilo. Zkoušeno několikrát.

zkopírováno z Wiki

- Ruční resetování konfigurace -
Pokud jste např. zapoměli heslo, pak můžete zařízení ručně nastavit na výchozí výrobní hodnoty. Výchozí konfigurace = zákaldní MAC, IP adresa, heslo, prázdné pojmenování vstupů, vymazání nastavení S0 vstupů atd. - vše co je nastavitelné přes webové rozhraní, je smazanáno a nastave na výchozí výrobní hodnoty.
Pro tento úkon potřebujete mít fyzický přístup k zařízení.
Postup:
Zařízení je v provozu a běží v něm aplikace (dostanete se do webového rozhraní, tj. přinejmenším otevřete přihlašovací stránku).
U takto provozního zařízení, za jeho provozu (bez vypnutí) nasaďte jumper na RSDT (elektrický zkrat RSTD).
Následně (propojka stále nasazena) otevřete webovou stránku 192.168.1.250/reset.htm (IP adresa samozřejmě odpovídá vašemu zařízení).
Tato stránka (reset.htm) se dá otevřít jen když je RSTD zkratováno (bezpečnostní opatření, aby reset mohl provést jen ten, kdo má fyzický přístup k zařízení). V opačném případě dostanete chybové hlášení 404.
Pokračujte podle instrukcí na zobrazené webové stránce.
Program v zařízení následně smaže obsah konfigurační paměti, nahraje do ní výchozí hodnoty, a pak se zařízení restartuje.
Po restartu dojde k aktivaci bootloaderu. To ale nepotřebujeme, takže:
Zařízení vypněte.
Odstraňte jumper z RSTD.
Hotovo (zařízení zapněte). IP a MAC adresa, stejně tak TCP port webového rozhraní, nebyly tímto změněny. Vše ostatní ano.
Samozřejmě, pokud máte starší firmware než z Března 2012, nemusí tato funkce být ve vašem firmware k dispozici. Proto si to aktualizujte na nejnovější verzi !

4

Tak jsem 25.10.2015 aktualizoval na verzi BETA 14.10.2015. Po restartu se záhadně objevilo v SDS-C program nenahrán (což jsem si představoval, že nastane po HW resetu). Nicméně nahrál jsem znovu program "Odesílání dat na portál dle hodin každých 15 min". Na ten to hlásilo, že nemůže najít Html stránky. Přehrál jsem tedy programem "Odesílání dat na portál pro vložení do stávajícího programu" a od té doby vše frčí jak má. Ani jednou nezamrzlo. Takže super.