1

Téma: [historie] SDS BIG - termín prodeje

Dobrý den, je  již možné objednat SDS BIG? Nebo kdy je předpokládaný termín

2

Re: [historie] SDS BIG - termín prodeje

Výroba je v plném proudu, oficiální prodej přes Shop OnlineTechnology.cz probíhá.

Více informací viz výrobce, který to má na starost.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Jeden den už to na eshopu bylo

4

Jak vůbec vypadá?

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.

5

Napište email na výrobce - objednávku.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

A kolik to vůbec stojí ? :-)

7

Viz eshop = popř. napište výrobci email a zeptejte se přímo.

8

tak uz je to na shopu. ale nevím proc jsem vlastne cekal, něco se meplete ze jsem nekde cetl nebo někdo psal ze to due i ve verzi light a cca okolo 3000, ale to byl asi jen sen. tato cena co je nyní nastavena jen ve verzi DIN je pro bezneho odečtare elektormeru trosku mimo moje schopnosti. verim ze je to super stroj ale 2x light E jsem stále na 2,400 a ne na 4453kč.
chysta se i lacinější osškudlena verze? ja nepotrebuji vykon a tisice dalších věci, staci jen deska která ma 5 SO vstupů

9

Každý si vybere - viz http://wiki.merenienergie.cz/index.php/SDS_list

Pokud někdo potřebuje jen několik optovstupů, pak si koupí SDS MICRO nebo SDS SMALL - a pokud někdo potřebuje stroj na všechno tak si koupí SDS BIG, v čem je issue ? Věřím že nakonec všichni budou spokojení, to je cíl.

I varianta BIG se dá udělat "osekaná" - ale to už si musíte domluvit s výrobcem, co bude ochotný udělat a prodat. Já věřím že se najde kombinace pro všechny, všechno je nakonec otázkou domluvy a vím že to tady určitě jde.

10

Co když potřebuji RS-232?   Stačí pořídit základ a k němu dobastlit převodník úrovní nebo je třeba SDS BIG SD485 a k němu externí konvertor RS485<->RS232.

11

Konektor SC3 (2x5pin), v základním určení designován pro připojení sandwich desky LCD+KBD+DALI, má v sobě pár pro UART RX+TX (uvnitř SDS programově označen COM6, k čemuž je plný přímý přístup z FULL-C programu). Zapojením převodníku UART-3V3 na RS232, kde UART připojíte do správných pinů SC3, dosáhnete toho co potřebujete (a RS485 vám zůstane vedle stále nezávisle použitelná).

Tento COM6 je primárně určen pro připojení GSM/LoRa modulu, viz sandwich desky které budou brzo k dispozici. Ale samozřejmě protože je COM6 plně přístupný z FULL-C, tak jej lze využít i k čemukoliv jinému.

12

Bude možné na SDS-BIG vyčítat hodnoty přes OpenTherm protokol (ideálně jako OpenTherm Gateway), bud pomocí modulu, nebo to není v plánu ani do budoucna?

13

OpenTherm - externim modulem co se připojí k SDS přes sériovou linku -
pokud se výrobce rozhodne jeho vývoj znovu zainvestovat (předchozí vývoj byl přerušen, udělal se sice celý HW, ale protože se nesehnal dalšího embedded programátor (všichni ostatní byli plně vytíženi) tak se to dalo k ledu).

14

Zdravim,

Je to sice mimo tema,ale chtel jsem se zeptat, kdy bude na eportalu ke stazeni funkcni program do BIGu?
Už to zkouším cca měsíc a stále je to nefunkční.

15 Naposledy upravil: JaGa (2015-12-08 20:36:41)

Také by mne zajímala odpověď na kdy plánujete na eportalu ke stazeni funkcni program do BIGu ? Není možno dát aspoň někam vzor takového programu, přiznám se že se s tím zatím neúspěšně trápím.

16

Na programu se pracuje, až jej vývojář dodělá a celé se to odzkouší, tak tam bude umístěn.

V podstatě se jedná o toto: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/FULL-C_secure_httpget_example

17

adamn napsal:

Na programu se pracuje, až jej vývojář doděla a celé se to odzkouší, tak tam bude umístěn.

V podstatě se jedná o toto:http://wiki.merenienergie.cz/index.php/FULL-C_secure_httpget_example

nejaka zmena? wink

Chci znát boží myšlenky. Zbytek jsou jen maličkosti.

18

badla napsal:
adamn napsal:

Na programu se pracuje, až jej vývojář doděla a celé se to odzkouší, tak tam bude umístěn.

V podstatě se jedná o toto:http://wiki.merenienergie.cz/index.php/FULL-C_secure_httpget_example

nejaka zmena? wink

mozna se ptam na to same ale na ePortalu jsem si stahl program pro "Odesílání dat na portál"

SDSC_300815 se mi nepripoji
FULLC_311215 se pripoji ale zase mi při compliovani nahlasi okamzite error ze mam format SDS a ne FULL-C
jak tedy nahrat do SDS BIG programek pro eportal?

Celkem me SDS BIG zklamalo, prodava se něco totalne nedoreseneho
Graf v zarizeni totalne sileny, neprehledny,  i když neni tarifikace zobrazuji se 4 samostatne grafy.
Chce to vazne na tomto zarizeni sakramensky zapracovat. Ale verim ze se doladi k dokonalosti.

19

Vzhledem k tomu že podpora nic nepodporuje, není tu někdo kdo by měl program pro odesílání dat z SDS-BIG na portál hotov a byl by ochoten se o něj podělit?

20

SDSC.exe se nikdy z logiky věci nemůže k SDS Druhé Produktové Řady (BIG, STSW, atd.) připojit.
FULLC.exe z logiky věci nikdy nebude překládát zdrojový kód napsaný v SDS-C jazyce.

Ohledně programu pro posílání dat na ePortál:
musíte získat program pro SDS Druhé Produktové Řady (BIG, STSW, atd.) který je v jazyce FULL-C,
napište dotaz na uživatele tohoto fóra s přezdívkou J@M - je to vývojář ePortalu a bude dodávat i tento FULL-C program.

Ohledně S0 stránky a grafu v SDS - všechny úpravy jsou založeny na vyhodnocené zpětné vazbě od uživatelů, takže je to krok správným směrem. Pokud vám to zobrazuje něco co se nezdá, pak máte špatně nakonfigurované své zařízení - zkontrolujte si to.

21

Vážení trosku nechápu odvahu prodávat SDS BIG když nic k nemu nei dokonceno, a samotny soft v zarizeni  dodnes není odladen, grafy katastrofalni,  velieme mrzi ze jsem toto zakoupil a nevzdal další SDS light E nebo jiné verze, které mají rpehledne grafy a vse funguje jak ma.
kdy sye planuje nova  hlavne funkcni prepracovana verze grafu a mereni?

22

Také z toho mám takové těžítko v DIN podobě.

Může se zde prosím někdo zodpovědný vyjádřit k termínu, kdy bude  na eportalu ke staženi funkční program do BIGu resp. kdy bude integrován stejně jako starší řada? V opačném případě pak zda je možné SDS BIG  reklamovat, protože nefunguje tak, jak bylo slibováno. Koupil jsem ho v listopadu, jsem poměrně trpělivý ale je březen.

23

Zařízení by mělo jít vrátit podle konkrétní domluvy s prodejcem, to by neměl být problém. V dnešní době ale už má všechny mouchy vychytány, takže by k tomu neměl být důvod.

Program pro Android, popř. program pro ePortál - napište přímo email buď prodejci (T. Prejda viz kontakty nahoře), ten musí odpovědět, nebo napište email autorovi aplikaci (zde na fóru jako uživatel J@M ).

Změny v grafech S0.htm se neplánují, naopak jsou velmi pochváleny, takže jsem překvapen zdejší reakcí - můžete více rozvést co je tam špatně ? Nemáte to jen nesprávně nakonfigurované ?

A klasická otázka - používáte nejposlednější firmware ?

24

Funkcni program pro zakladni funkce k dispozici uz je a osobne ho pouzivam cca. 2 mesice. Grafy v S0.htm zalezi na vkusu a pro nekoho nejsou treba tolik barevny a velky ale pro BIG jsou dle meho nazoru na pohled prehlednejsi.

Je teda pravda ze to je jeste cerstve narozeny dite a je potreba nejaky veci dodelat. Momentalne resim snimani teplot z vice jak jednoho snimace a zatim bez uspechu a nebo ovladani releovych vystupu pres portal ale na to prodejce upozornuje ze se jedna o betu.

25

dansafe napsal:

Funkcni program pro zakladni funkce k dispozici uz je a osobne ho pouzivam cca. 2 mesice. Grafy v S0.htm zalezi na vkusu a pro nekoho nejsou treba tolik barevny a velky ale pro BIG jsou dle meho nazoru na pohled prehlednejsi.

Je teda pravda ze to je jeste cerstve narozeny dite a je potreba nejaky veci dodelat. Momentalne resim snimani teplot z vice jak jednoho snimace a zatim bez uspechu a nebo ovladani releovych vystupu pres portal ale na to prodejce upozornuje ze se jedna o betu.

Kde se dá ten funkční program pro odesílání dat na portál stáhnout?