Téma: LOGIC S0 & optický odečet elektroměru
Ve volých chvílích jsem na nepájivém poli zkoušel různé zapojení pro odečet blikající LED na elektroměru a dneska jsem udělal finální verzi na DPS. Zapojení je jednoduché a šlo by klidně zjednodušit. Celé zapojení je rozděleno na dvě části. Na první DPS (vnitřní) je umístěn zdroj, svorkovnice, stavové LED a výstupní optočlen. Na druhé DPS je samotné zapojení snímající blikání LED na elektroměru. Celé zařízení má vlastní DC/DC izolovaný zdroj, optočlen oddělující výstupní signál obou modulů a konečný výstupní optočlen který je možno připojit na vstup LOGIC S0. Oba moduly mají LED indikující snímání impulzů. Propojení modulů je pomocí klasického CAT5 internetového kabelu s RJ45 konektory. DPS venkovní části je velikostně přizpůsobena do vestavby do plastové krabičky z GESu . . . Na stole vše funguje jak má, doufám že tomu tak bude i v reálném nasazení . . .
. . . teď mě napadlo že jsem na výstupní DPS modul mohl umístit RJ11 zásuvku na přímé propojení krátkým kablíkem s SDS a na DPS rovnou umístit šroubovou svorkovnici na připojení 1 Wire sběrnice teplotních čidel. Tak třeba příště . . . ;-)