1

Téma: Problém při měření teploty

Dobrý den, mám připojená 2 teplotní čidla DS18B20 na snímání teploty vstupní a výstupní vody na kotli a ty fungují dobře a jedno čidlo stejného typu pro snímání venkovní teploty a to dělá problémy. Při měření teploty pod nulou ukazuje -9999,99°C. Jakmile teplota vystoupí nad nulu ukazuje správně a toto se opakuje každý den když venku mrzne, nikoli náhodně. Je možné, že je chyba někde v programu SDS-ka?

Děkuji  J.

2

Re: Problém při měření teploty

Máte nejnovější firmware ?
Opravdu to jsou DS18B20 a ne např. DS18S20 apod. ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Tak jsem to prohlížel a je to DS18B20+ , ostatní jsou DS18B20 čili to by mohl být ten problém. Jakmile budu mít další čidla zkusím je zaměnit.

4

Dobrý den v minulosti jsem s SDS realizoval hlídání teploty sl. kolektoru pro bazén, pak jsem potřeboval desku na jiné použití, teď jsem se k tomu vrátil a použil novou desku SDS MICRO E 2R , problém krátké teploměry fungují, ale čidlo na cca 10 m nefunguje, puvodní kabel jsem nahradil novým UTP , čidlo na krátkém kabelu funguje. Změnilo se něco v programu řízení sběrnice?

5

Řízení sběrnice na SDS První Produktové Řady (Micro, Macro, IO6 atd.) je stále stejné, 1-W sběrnice je řízena a časována procesorem (firmware SDS) a tam už velmi hodně dlouho nebyla změna (také viz Release Notes na wiki).

Podívejte se sem: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/OneWire_bus - na spodní části stránky jsou tipy, a také požadavky na sběrnici které je potřeba dodržet

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !