1

Téma: Synchronizace času

Potřeboval bych poradit, po dlouhé době jsem připojil sds mikro E k počítači, a chtěl odesílat data na e-portál.
Bohužel vše je zadáno správně, doufám, v e-portálu, ale nic se nezobrazuje. Problém je, že mi nejde nastavit synchronizace
času v administraci. A´t dělám cokoli, mačkám a čekám 15 sekund, okno s aktuálním stavem na sds mi stále píše že není čas
synchronizován. Dokážete poradit?
Zkoušel jsem zda mám nový firmware a zkoušel jej i restartovat.
Bohužel se stále synchronizace času nedaří a tím nedochází k posílání dat na eportal.
Díky moc za radu.

2

Re: Synchronizace času

Nastavit správný NTP server v administraci SDS. Offset pro portál musí být 0. Portál si časový offset počítá sám.

3

Mám úplně stejný problém,nejde mi synchronizace času a proto asi ani neodesílá sds data na portál měření energie.Jaká je správná adresa ntp serveru,ale ta by měla být správná když mám v sds aktuální firmware mám tam ip 217.31.202.100,ale stále mi to píše nesynchronizováno.
Prosím o radu jak to rozchodit,předem děkuji.

4

Co zkusit jiný NTP? kdysi dávno jsem ho musel taky měnit.
195.113.144.201

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

5

No to jsem zkoušel jiný NTP, ale to taky nejde, ale dočetl jsem se že by se mēl nēkde otevřít port 123.Bohužel v tomto plavu a nevím jak a kde.Zkoušel jsem vypnout firewol v antivirovém programu, ale to nepomohlo.Podle mē se musí ty porty uvolnit nējak v nastavení routeru, ale to nevím jak.To samé je i pro přístup pres aplikaci v mobilu ta mi taky nefunguje.