1

Téma: Při používání uživatelské WEB stránky SDS MICRO kolabuje

Dobrý den
Oslovil mě jeden uživatel fóra mypower se žádostí na vytvoření malé aplikace na měření a kontrolu malé FVE.
Program jsem tedy vytvořil, jedná se vlastně o mírně upravenou variantu vzorového příkladu zde na fóru s přenosem údajů na uživatelskou web stránku. U mně na stole vše pracuje cca 20 dní bez jediného zamrznutí. (SDS MICRO historického FW 8 - 11) Uživatel má SDS MICRO FW 08 - 15. po cca 2 dnech běhu (doba je různá) se pravidelně stává, že SDS zamrzne. Na ping je aktivní, ale nedá se do něj dostat. Uživatel musí vždy přijít a SDS restartnout, pak je vše v pořádku. Programovací prostředí mám SDS-C ver 06 (release C27 2.4.2015). Jak postupovat při odstraňování problému. Mám SDS uživatele downgradovat na starší FW? Prosím poraďte.
Jaromír (Frenky)

2

Re: Při používání uživatelské WEB stránky SDS MICRO kolabuje

Dobry den
Mam ten samy problem. Mel jsem micro DIN E 3 roky a obcas tohle udelalo. Na ping odpovida , ale nemuzu se dostat na http a zaroven prestane posilat data na portal.
Koupil jsem novy a problem je stejny, ale mnohem casteji cca 3-5 dni. Vymenil jsem napajeci zdroj beze zmeny.
Modul je za UPS, ktera krmi spoustu hardware citlivych na sinusoidu bez problemu.
Pripojen je do switche cisco.
Impulsy to pocita. Po restartu odesle vse co se nashromazdilo na portal.

Zkusim modul dat do jineho switche, vymenim UTP kabel, to je asi vse co mohu udelat.

3

Dobry den
Modul se zasekavá nepravidelně a to třeba 1/2 dne , 1 den, apod. Vyměnil jsem úplně vše. Modul, 3 druhy switche (cisco, zyxel, UBNT). Kabeláž, napajecí zdroj a problém trvá.
Jako poslední jsem změnil veřejnou adresu na neveřejnou a modul jede už 5 dní. Nevím jestli je to náhoda. Komunikaci jsem na veřejné nemonitoroval. Potvrdim po delší době.

4 Naposledy upravil: Frenky (2016-09-26 17:10:59)

Dobrý den.

Tak jsem zjistil, že SDS nesmí být připojen na switch s možností nastavit vstup na 1GBit/s vstupu. Po přehození na switch se vstupem 100 MBit/s, vše funguje bez závad. Patrně si nerozumnějí ethernetové 1GBbit/s vstupy switche s ethernet rozhraním SDS. Dále jsem to nemonitoroval a nezkoumal. Nevím jsetli toto moje zjištění pomůže i vaší instalaci, nebo tam je ještě něco jiného nevím.

Pěkný den

5

Dobry den
Delalo to i na 100Mb zyxel switchi za 300,- . Zatim to drzi na neverejne adrese.

6

Je fakt že když jsem měl na SDS Micro DIN E nasměrovanou veřejku, tak NIKDY nevydželo odesílat data na eportál dýl jak měsíc. Vždy do měsíce odesílání vytuhlo, ale na samotný SDS se připojit dalo jak po vnitřní síti, tak po veřejce. Před asi 3/4 rokem jsem veřejku zrušil a od tý doby jsem vlastně nemusel SDS restartovat a vše běží jak má. Nijak sem to neřešil, ale říkal jsem si, co se stalo, že je to teď vpořádku. Až teď, když čtu tohle vlákno, tak si zpětně uvědomuju že za to opravdu mohla ta veřejka, protože to časově i odpovídá.

Sds Macro