1

Téma: Kdo napíše jednoduchý program ?

Zdravím,

potřeboval bych dopsat do stávajícího programu co odesílá data na eportál jednoduchý program. Tak, aby se i nadále data na eportál odesílala a zároveň fungoval program který potřebuji. Program by měl dělat následující:

pokud bude teplota na definovaném teplotním čidla rovna, nebo menší než nastavená, tak se sepne na 20 minut jedno z relé na SDS. (potřebuji automaticky řídit zapnutí topného kabelu ve vaně tepelného čerpadla a odtoku kondenzátu. To, kdy se má topný kabel zapnout se bude řídit podle teploty chladiva co jde z venkovní jednotky. Protože pokud jednotka odmrazuje, tak teplota chladiva na výstupu jde do mínusových hodnot).

Určitě by nebyl problém se domluvit na nějaké odměně za napsání programu. Psal jsem si nějaké jednodušší programy pro arduino, ale zde je to pro mě ještě větší španělská vesnice . . . :-/

Sds Macro

2

Re: Kdo napíše jednoduchý program ?

To by neměl být problém. Sds-c nebo full-c?

3

// *******  vase promenne sem **********
var _disp;        //display sds macro ano/ne
var _timeout;  //timeout 20min

// -------  vase promenne sem  -------
_timeout=0;

// -------  volani vlastnich procedur sem  -------
ovladanirele();

nad proceduru init() vložit novou proceduru:

ovladanirele
{
if (_timeout==0){
  //cidlo #1, spina pri teplote nizsi rovne 21st
  if (sys[310]<=2100) {
   //rele neni sepnuto
   if (sys[231]==0){
    sys[231]=255;  //sepnout rele #1
    _timeout=sys[3]+120000;  //120tis je 20min *100, uptime je 10ms
   }
  }
} else {
  if (_timeout<sys[3]){
   sys[231]=0;  //vyp rele
   _timeout=0;  //vynulovat cas
  }
}
}

4 Naposledy upravil: drabek06 (2016-11-18 18:50:39)

Tak to fakt nedám :-D Zakomponovat to do programu aby to vše napoprvé jelo si netroufám. Myslíte, že by jste mě to tam mohl přidat Vy? Už jsem si program napsal pro Arduino, ale pomocí SDS je to pro mě mnohem výhodnější a jednodušší. Jinak děkuji za ochotu ;-)

Teplotní čidlo z kterého chci snímat teplotu je třetí na sběrnici B a číselné označení má 19. Relé může být použito klidně první.

Děkuji . . .

Sds Macro

5

Zkusím co nejdříve.

6

Děkuji ;-)

Sds Macro

7

Ten program není správný. Je potřeba z portálu stáhnout verzi "Odesílání dat na portál pro vložení do stávajícího programu". Pak mi odkaz ke stažení pošlete do SZ.

Anebo už tam nejdete ty odkazy a doplníte sám. Alespoň se trošku protrénujete v programování smile

8

Tak už to fičí ;-) V tom programu kam se vkládá  vlastní program to byla už brnkačka. Zatím sem si to nasimuloval na jiném čidle a tam to fungovalo. Uvidí se, až to bude běžet na ostro a bude to spínat topný kabel. Asi si výstup relé propojím s jedním S0 vstupem a na portálu uvidím zda to spíná kdy má. Děkuji za program a za nakopnutí ;-)

Sds Macro

9

Možná by nebylo na škodu podobné drobné příklady házet na wiki s odkazem do fóra. Tohle jsem si uložil, kdybych to někdy potřeboval, ať neobjevuji znovu Ameriku.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552