1

Téma: SDS Micro Din E první nastavení

Dobrý den,prosím o radu jak zprovoznit tento přístroj.
Po připojení k pc a aktualizaci firmware a nastavení svého hesla a na zkoušku připojeného teplotního čidla se mi to ve webovém prohlížeči zobrazuje,ale mám problém když SDS od pc odpojím a připojím ho za switch,tak už mi ta webovka nenaběhne.To samé nemůžu rozchodit v telefonu s androidem.
Vím,že bude problém asi s nastavením IP adres nebo něco v routeru,ale v tom se moc nevyznám.
Můžete mi prosím někdo hodně polopaticky vysvětlit co a jak kde nastavit.Já i teď abych něco nepokazil tak jsem nastavil ip přesně podle návodu a jak říkám přímé propojení s pc mi funguje.Nebo link na nějaký odkaz kde se toto nastavení řeší ,jestli jsem někde přehlídnul.
Předem mockrát děkuji Petr

2

Re: SDS Micro Din E první nastavení

To SDS bylo připojeno přímo k PC? Ono se k PC připojovat nemusí, stačí ho mít v síťi. Patrně jde o špatně nastavené IP.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

3

Ano mám ho zatím připojený přímo k pc.No a ty IP a Mac adresy to je pro mě trochu problém.Nastavím to ,ale jedině podle nějakého polopat.návodu :-)

4 Naposledy upravil: papen (2016-12-01 20:12:34)

Tak pardon,když jsem měl sds připojený k noťasu přímo tak to šlapalo,ale teď jsem zjistil,že tím pádem když vezmu kabel od switche k noťasu a dám ho na sds tak noťas jede jen na wifi a přes to mi to nejde.
Dá se to nějak nastavit abych na sds mohl přistupovad přes wifi a nebo i z druhého konce světa a jak to nastavit v mobilu.Jakou dát IP a port.
Mockrát děkuji za trpělivost se mnou,ale snad to nějak dám do cajku.Pravděpodobně se musí povolit port v routeru.Mám router comtrend vr 3031 a nějak na to nemůžu přijít

5

No nastavení IP záleží na síti (nastavení routeru) může to být 192.168.1.XY nebo 10.0.0.XY.....atd.
Když dáte na NB vlastnosti wifi, tak tam zjistíte IP.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

6

Dobrý den!
Mám problém s nahráváním uživatelských programů do zařízení.
Program Full-C se nemůže spojit se zařízením. Píše chybu 10004 Interupted system call a když se podívám do historie přes web je tam hláška hybné heslo.
Zařízení je v továrním nastavení, propojené s PC přímo kabelem. Konfigurace IP je v pořádku, zařízení je přes web dostupné. Firewall jsem projistotu vypnul. Heslo jsme zkoušel také měnit.

Verze zařízení Mikro DIN E hw SoS-ARM REV4/5 100Mbit DF9 FW 28.3.2016 (zařízení má nejnovější FW)
Verze FULL-C 06 release D04 3.11.2016 ale zkoušel jsem i starší.
Můžete mi prosím poradit kde dělám chybu?

7

Myslim ze pro micro e se pouziva SDS C ne full C..

honza

8

Dobrý den!
Ano, prostě neumím číst návody :-) To CD které jsem k modulu dostal není úplně srozumitelně popsané, tak jsem zvolil špatný program.
Děkuji za reakci!