1

Téma: Ztráta hodnot počítadla při výpadku internetu

Zdravim.
Poslední dobou jsem měl tři krátké výpadky internertu a když tento výpadek zasáhl do času kdy se odesílají data z počítadel, tak se z neznámeho důvodu ztratí data od určitého časového úseku.
SDS tedy počítá spotřebu plynu do 21:30 je to OK, mezi 21:40 a 21:50 byl výpadek. SDS data neodeslalo a jako by ty hodnoty zahodilo a počítalo spotřebu od cca 12:00 hod (někde to bylo možná popsáno, že SDS si data ukládá jednou za čas do pevné paměti).

Portál nepožívám.

Nemá někdo nápad jak to ošetřit, aby si to stále pamatovalo? Dle všeho došlo k resetu SDS.
Je to běžné chování, ten  reset je již v základním FW?

Díky.

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

2

Re: Ztráta hodnot počítadla při výpadku internetu

A nejednalo se spíš o výpadky el? Jinak není důvod, proč by se paměť smazala. Data o celkové spotřebě se ukládají každých 12hod do pevné paměti. Já tedy odesílám na eportal a při výpadku internetu nebo nedostupnosti portálu nejsou uložena pouze průběžná data, ale žádný reset neeviduji a např. celkový stav elektroměru mi sedí naprosto přesně.

3

No výpadku elektřiny bych si všiml a nebyl. Ale SDS se resetovalo (druhé SDS se během výpadku neresetovalo).
Tohle přišlo o data: hw SoC-ARM REV4 100Mbit DF9, ze dne 3.7.2015.
Tady k resetu nedošlo: *BETA-VERSION* verze hw SoC-ARM REV4/5 100Mbit DF5, ze dne 28.9.2015.
Obě jsou připojené na stejném routeru.
Zkusím zatím aktualizovat FW.

Včera měl hosting chvilku výpadek, SDS tak byl bez odpovědi od serveru o stavy počítadel jsem nepřišel. Jaký je tedy rozdíl když nejede router a když nejede hosting?

nějaké ukázky kódu zde: http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=552

4

Data počítadla se zalohují jak píše soami. Pokud se data ztrácí, zkusil bych ups přímo na SDS, reset by žádný neměl nastat. Nebo použijte SDS které má v sobě zálohovací baterii (TTCPRO, BIG, SMALL atd. . . .).
Nicméně je to elektronika. Nějaká součástka může být špatná. Kdyby se to stále opakovalo, zkuste kontaktovat výrobce.