1

Téma: [vyřešeno] Chyba dokumentace a nefunkční vyčtení 1-wire konfigurace

Zdravím,
v dokumentaci [2100] - [2163] 1-W BUS (A): konfigurační struktura je chyba v kódu příkladu, nepoužití SDS_get_a a chybějící index mezi parametry, správně by tam asi mělo být:

unsigned int index;
struct OW_DEVICE_CFG_t OW_DEVICE_CFG;
index = 1; // select second item in array
SDS_get_a(2100+index, (void *)&OW_DEVICE_CFG, sizeof(OW_DEVICE_CFG));
//
printf("BUS-A: device #%u: ROM-CODE = %02X %02X %02X %02X %02X %02X %02X %02X \n",
  index,
  OW_DEVICE_CFG.ROMcode[0], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[1], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[2], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[3],
  OW_DEVICE_CFG.ROMcode[4], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[5], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[6], OW_DEVICE_CFG.ROMcode[7]);
printf("BUS-A: device #%u: name     = %s \n", index, OW_DEVICE_CFG.DeviceName);

Problém je že i přes to mi to odmítne vyčíst konfiguraci čidla které mám připojeno na BUS-A na 0 indexu, přitom jeho naměřené hodnoty vyčíst jdou.
Konfiguraci mi to pořád vrací prázdnou a ani ROMcode ani DeviceName se nenaplní.

2

Re: [vyřešeno] Chyba dokumentace a nefunkční vyčtení 1-wire konfigurace

Jakou máte verzi firmware ?

Nechám to prověřit a případně opravit (podle toho co bude potřeba).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3 Naposledy upravil: aleho (2017-03-01 11:08:38)

Chyba se projevuje jak s firmware SDS_BIG_270117_EN.bin tak s posledním SDS_BIG_060217_EN.bin.  Pro kompilaci jsem používal jak FULLC_200117.exe tak FULLC_270117.exe.

Bohužel ani poslední verze ROMcode a DeviceName ve struktuře nenaplní.

Navíc v dokumentaci na WiKi je zásadní chyba v použití SDS_get_u místo SDS_get_a.

4

Firmware od 1.3.2017 to řeší.
Dokumentace (indexy/obsah atd.) na wiki je OK, jen ten příklad byl špatně (opraveno).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Ještě by to chtělo ten firmware z 1.3.2017 zpřístupnit :-(

6

Je přístupný jako BETA, viz příslušný odkaz na fóru.

Případně použijte jakýkoliv novější firmware.

7

Potvrzuji že s firmware SDS_BIG_090317_EN_BETA.bin to již funguje ale v dokumentaci je potřeba opravit pro zobrazení DeviceName odkaz do struktury přes &, jinak se název nezobrazí:

printf("BUS-A: device #%u: name     = %s \n", index, &OW_DEVICE_CFG.DeviceName);