1

Téma: [vyřešeno] Nelze přistoupit na webové rozhraní, ping jede

Můj poskytovatel internetu dělal nějaké změny na jejich routru a i když jsem za NAT na mém DHCP tak od té doby nemůžu přistoupit na webové rozhraní, adresa vrací not found (IP je určitě správně, mám ji pevně rezervovanou 192.168.1.105)

ping na IP je OK, LAN port na SDS-C bliká (líně)

Zkoušel jsem opakovaně restart (odpojení od napájení), zkoušel jsem přidat port 8080 nebo 80 ale stále nic

díky, nerad bych dělal HW reset a nastavoval vše znova

2

Re: [vyřešeno] Nelze přistoupit na webové rozhraní, ping jede

0)
Zjistěte co vám vlastně změnili. Jestli nastavení NAT tak je potřeba zjistit nové nastavení routeru.

1)
Zkuste připojit SDS přímo k vašemu PC / notebooku. Samozřejmě je potřeba správně nastavit parametry síťového rozhraní počítače, aby byl na stejné podsíti (subnet), tzn. správnou síťovou masku a pevnou IP adresu (jinou než má SDS, ale na stejné podsíti).
Příklad: víte že SDS je na 192.168.1.250, síťová maska 255.255.255.0, takže počítač nastavíte třeba na 192.168.1.251;
Pak to vše vyzkoušejte (připojit se na SDS)

2)
Ve SDS-C.exe programu je funkce "Search for SDS" popř. "Find a SDS" (je to tlačítko v hlavním menu). Tato funkce umí, na dané podsíti (v rámci stejné jedné společné podsíťe routeru), naléz všechny připojené SDS a vypsat je. Ve výpisu uvidíte také IP adresu SDS zařízení a jeho TCP PORT pro webové rozhraní (samozřejmě pokud to bude přes router, vše může být, kvůli nastavení routeru, jinak).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: [vyřešeno] Nelze přistoupit na webové rozhraní, ping jede

varianta add 2) to vyřešila. Díky stokrát, je radost komunikovat na forech s někym kdo o tom něco ví