1 Naposledy upravil: lasty (2017-07-19 16:16:16)

Téma: Odesílání emailu nastavení SMTP

Ve svém programu nechávám odesílat informační zprávy přes SMTP_SEND. Pokud nastavím v administraci účet na seznamu, tak vše normálně běží. Pokud, ale použiji svůj email hostovaný na WEDOSu nejsem schopen nic odeslat. IP adresu jsem nastavil dle toho co mi vraci ping  http://ping.eu/ping/ pro moje nastavení SMTP účtu. Zkoušel jsem i různé varianty :

Neplatná adresa příjemce -   pokud není zaškrtnut požadavek na autorizaci.
nebo

Autentifikace není povolena na tomto SMTP serveru - pokud je zaškrtnutá.

Připojoval jsem se přes různé poskytovatele O2, Vodafone, wifi bezvýsledně.

Z helpdesku WEDOSU mi napsali, že připojení k účtu je možné pouze sifrovanym připojením. Viz dále.

K poštovnímu systému se lze přihlásit pouze pomocí šifrovaného spojení.

Vyzkoušejte porty a zabezpečení:
IMAP
993    SSL/TLS

POP3
995    SSL/TLS

SMTP
465    SSL/TLS

Nemáte někdo z Vás nějaké řešení ?

Děkuji Lašty

2

Re: Odesílání emailu nastavení SMTP

SDS podporuje pouze komunikaci po TCP portu 25.

SDS je určeno do sítě Intranet, tj. vnitřní sít chráněná firewallem a oddělená od Internetu routerem.

Jedno z možných řešení je tedy použít vlastní SMTP server na svém hraničním routeru (router který máte umístěný mezi vaší sítí a Internetem).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Provozuji několik desítek zařízení u zákazníků, každý v jiné síti. Řešení s vlastním SMTP servrem asi není to správné.Zatím tedy posílám emaily ze seznamu. Možná zamyšlení k úpravám pro další verzi FW. Děkuji.

4

Zařízení První Produktové Řady budou vždy podporovat pouze základní SMTP přes TCP port 25.
Zkuste pro všechny vaše zákazníky zřídít svůj SMTP Server, někde na svém serveru, a dejte jim to jako bezplatnou službu.

Zařízení Druhé Produktové Řady (zatím také) podporují jen SMTP přes TCP port 25,
nicméně jejich HW už nám do budoucna umožňuje přidat i SMTP přes TCP 465. Kdy to bude, to nedodáži teď říct.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Je už u některých SDS možnost využívat SMTP přes přes TCP 465, případně u kterých? Nejsem sám, kdo by přivítal možnost zasílat např alarmy mimo vnitřní síť, jako součást skutečného dálkového dohledu.
Dalším řešením by bylo, aby na serveru měření dat bylo možné hraniční hodnoty s následným automatickým odesláním varovného e-mailu zadávat.
Děkuji.