1

Téma: Posílání sys140-149 najednou

Ahoj / Dobrý den,
prosím o dodělání funkce posílání sys140-149 najednou z webu do sds přes syscep. Vím, že to tu bylo již několikrát, ale docela by to ulehčilo posílání dat do sds a nejde jen o mě. U projektů s sds používám "jednoduchý" protokol v JS, který posílá parametry a příkaz do sdsc programu. Data posílám za sebou do sds a občas dochází k nějakému výpadku nebo spíše zdržení na straně sds a následně se korektně nevykoná funkce v programu. Nyní řeším posílání a kontrolu dat v JS (existuje i více řešení), ale jednodušší by bylo posílání dat najednou. Mohlo by to být posíláno v jakémkoli formátu, aby to bylo pro Vás jednodušší, formát dat se již upraví v JS. Jsem ochoten pomoci nebo např. napsat příklady pro JS. Nejvíce používám SDS-MICRO.

Děkuji

2

Re: Posílání sys140-149 najednou

Každý z sdscep[] má k dispozici 32bitů jako signed integer. Pokud by stačilo přenášet najednou (jedním zápisem) až 32 bitů ve stavu 0/1 (jako informace: vyp/zap), tak se to dá snadno řešit už s tím, co zde je. Stačí každou informaci zakódovat jako jeden z bitů v daném jednom přeneseném čísle.

Pokud však je potřeba přenášet více různých údajů, co nejdou tako "zmáčknout", tak v tuto chvíli SDS první produktové řady neumožňuje v jednom zavolání přenést více než jedno jediné sdscep číslo.

Toto umožňuje až SDS druhé produktové řady, viz popis FULL-C. Ale to se nevztahuje na SDS-C.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Re: Posílání sys140-149 najednou

Ano, používám i bitové ovládání. Ale většinou je třeba uložit celý integer (používám to jako parametry pro automatizaci). Mám to sice vyřešené, ale lepší by bylo posílat sys140-9 najednou. Je to spíš o tom, že se o posílání najednou několikrát psalo, ale nakonec se to implementovalo jen do 2.řady. Neuvažujete do budoucna o nějakém upgradu?