Asi tuším, kde bude problém pokud se v novém firmware měnil algoritmus na načítání impulzů, tak se pravděpodobně něco změnilo ve vyčítání S0. Na měření energie mám osazen elektroměr 372L dnes jsem oslovil i výrobce, aby mi dodal všechny údaje, které máte v nastavení tedy:
- Filtr zákmitu momentálně je 10ms a před aktualizací byla tato hodnota stejná také 10ms (zkoušel jsem i 4ms a nic se nezměnilo) (ÚDAJ NEMÁM Z DATASHEETU)
- Délka impulzu je 40ms podle návodu k elektroměru 372L
- délka dokmitnu je 2ms (ÚDAJ NEMÁM Z DATASHEETU)
Večer zkusím hodnoty přepsat a znovu uložit a pokud chytnu NT, tak zapnu bojler 2kW abych viděl co to dělá. Podle přepočtu elektroměru 1000W = 800imp => 1imp = 1,25Wh, pokud je spotřeba 40W, tak to musí bliknout cca každé 2 min. SDS nic nenačítá.
Edit: 18:59
NT budu mít až v 20 55, ale už ted jsem to přenastavil na zákmit 4ms, délka pulzu 30ms a dokmit 2ms a začalo to zase počítat. Aktuálně ukazuje spotřebu 0,032kW což je asi realné, jen nevím proč v návodu je délka pulzu 40ms a já musel nastavit 30ms, ale jede to a to je hlavní, ještě to testnu na NT. Zatím to vypadá dobře, tak už jen dostat to NT na portál :-).
Post's attachmentsimage_2021_04_12T10_17_44_933Z.png 59.46 kb, file has never been downloaded.
You don't have the permssions to download the attachments of this post.