Téma: [vyřešeno] Ukládání csv na síťový disk s linuxem
Ahoj,
Jsem docela nepolíbený programátor (před lety http, základy javascript, microsoft basic) a chtěl bych trošku proniknout do SDS-C. Prosím, můžete mi poradit, jak začít, případně co dokoupit, abych rozchodil ukládání logu na disk v NASu od Synology? Mám micro a DS115J, chtěl bych ukládat na NAS jediné csv se zápisem hodnot a ty dále lokálně a přes VPN číst do grafů v prohlížeči, spolu s aktuálními daty z dynamických souborů na SDS.
Zvažoval jsem tyto možnosti:
1 - Na NAS nahrát virtual windows, do něj SDS LOG (Bohužel moje základní verze nas to neumí a nevím, jestli by SDS LOG chodil dobře skrz adresářovou strukturu (nevím, jestli by uměl C:/ - tuto variantu jsem zavrhl)
2 - Zkusit napsat program SDS-C, aby odesílal data přímo do XXX.XXX.XXX.XXX/root/CSV/csv.csv , toto nevím, jak by bylo s právy zapisovat do NAS, takže asi taky špatně
3 - Zkusit princip SDS LOG a ve spolupráci s abclinuxu vytvořit utilitku do Synology, která by se ptala na xml a tyto data zapisovala přímo na svůj disk
4 - RPi s windows, rozchodit SDS LOG a zkusit ho buď ukládat na NAS, nebo na kartu a z karty na NAS nějak synchronizovat
Napadá vás ještě nějaká úplně nejjednodušší varianta? Případně, jakou cestou se vydat, aby to nebyla slepá ulička? Čekají mě teď 3 týdny v nemocnici, tak bych na to mohl mít čas.
Děkuji předem i za ten váš...