Téma: Analógové vstupy a meranie vlhkosti a tlaku
Pôvodne som chcel použiť moju novú Microlight2 ako malú webovú meteostanicu, ale nedarí sa...
Meranie teploty je OK, vlhkosť je veľmi nelineárna (čidlo som "kalibroval" v prostredí s navlhčenou soľou na 75%).
Hneď tu nerozumiem výpočtu div_const - priamo v SDS je na stránke užívateľskej kalibrácie veta: "Rovnice je: prezentovaná_hodnota = (ad_změrená_hodnota - ofs_const) / (div_const/100) ."
Hneď pod tým je príklad: ( (1023-3) / 5 )*100 = 20400. Tak pri výpočte mám použiť /100 alebo *100???
Samozrejme - tento výpočet platí za predpokladu "citlivosti" vstupu SDS max.5V. Ako to potom prepočítať, keď Microlight2 má rozsah vstupu 0-30V a pritom výstup napr. z čidla tlaku je 0-5V?
Ale tú vlhkosť by som nejako ešte toleroval, horšie je to s meraním tlaku:
Použité čidlo MPX4115A má citlivosť 4,6mV/hPa. Od rána sa pokúšam nastaviť nejakú únosnú hodnotu, ale bez úspechu. "Krok" pri zobrazení hodnoty tlaku je min. 8 hPA, t.j. pri tlaku, ktorý je v tomto okamihu 1040 hPa mi sa mi v "aktuální stav" zobrazujú hodnoty 1036 alebo 1044 hPa...
Môže mi niekto vysvetliť, ako to je s tým výpočtom ? (Na stránke je síce odkaz, že na wiki je to vysvetlené, ale tam nič nie je).
Vie mi niekto poradiť, ako nastaviť to meranie tlaku? Aký delič by som tam mal použiť? Je vôbec delič nutný, keď vstup Ax je v rozsahu 0-30V a ja dávam z čidla 0-5V? Resp. ako nastaviť rozsah vstupu na 0-5V?
Vďaka.