1 Naposledy upravil: cmelo (2014-03-28 12:50:42)

Téma: SDS Micro DIN E

zapojil som SDS micro Din E na elektromer avšak nesníma impulzy.. skúšam to už 3 deň a neviem si rady, zapojenie to mám viď foto
PunBB bbcode test
PunBB bbcode test

2

Re: SDS Micro DIN E

Jak to mas daleko ? Se SIXFI toho moc nenaděláš, použij BELDEN CAT5 nebo CAT6 (počítačovej kabel)

3

Napadá mě - není špatně zapojený kabel na elektroměr (přehozené S0+ / S0- svorky) ?

Další test - zkratovat oba vodiče u elektroměru, to by mělo puls načít (více pulsů).

Samozřejmě pokud je to vše správně zapojeno.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

4

vkalina napsal:

Jak to mas daleko ? Se SIXFI toho moc nenaděláš, použij BELDEN CAT5 nebo CAT6 (počítačovej kabel)

Je to tak 40 cm, na kabli bolo napisane ftp cat 5

5 Naposledy upravil: cmelo (2014-03-28 20:31:57)

adamn napsal:

Napadá mě - není špatně zapojený kabel na elektroměr (přehozené S0+ / S0- svorky) ?

Další test - zkratovat oba vodiče u elektroměru, to by mělo puls načít (více pulsů).

Samozřejmě pokud je to vše správně zapojeno.

1.ked som ich prehodil tak mi na html ukazalo Opto 3 off, ked to mam takto mi ukazuje ON
2.ked som ich prehadzoval krizom krazom mi na html naskocili impulzy viac naraz ale viac nestupaju

6

No tak to vypadá na vadnou S0 na elektroměru. Nepustil jsi do ni nějaké napětí natvrdo bez omezovaciho odporu ?

7

vkalina napsal:

No tak to vypadá na vadnou S0 na elektroměru. Nepustil jsi do ni nějaké napětí natvrdo bez omezovaciho odporu ?

Ja som zapojil kable priamo medzi sds a elektromer

8

Správné zapojení je zde: (jako vše ostatní, na WiKi.MereniEnergie.cz)

http://wiki.merenienergie.cz/images/And_sds_micro_e.gif

Elektroměr se zapojuje mezi svorky 3 a 4, přičemž na SDS je potřeba dát z venku propojku na svorky 5 a 6.
(Svorka 1 je vlevo nahoře (Eth konektor je vpravo dule), je to vstup napájení pro SDS).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

9

adamn napsal:

Správné zapojení je zde: (jako vše ostatní, na WiKi.MereniEnergie.cz)

http://wiki.merenienergie.cz/images/And_sds_micro_e.gif

Elektroměr se zapojuje mezi svorky 3 a 4, přičemž na SDS je potřeba dát z venku propojku na svorky 5 a 6.
(Svorka 1 je vlevo nahoře (Eth konektor je vpravo dule), je to vstup napájení pro SDS).

Tak sa zda ze sa to rozbehlo... Akurat mi na portal posiela len teplotu a nie udaje z elektrometra... Este otazka v casi aktualny stav mi ukazeje vsetky Opto aj S0 ako off ale na opto3 naskakuju impulzy

10

Jestli na portál neodesílá konkrétní program některé údaje, je potřeba ho správně vygenerovat (viz generátor program na ePortálu) se správnými parametry.

11

adamn napsal:

Jestli na portál neodesílá konkrétní program některé údaje, je potřeba ho správně vygenerovat (viz generátor program na ePortálu) se správnými parametry.

už sa to rozbehlo mal som zle definovaný vstup na portály

12

Zdravím...Mám dotaz...ztratil jsem síťové připojení do SDS MICRO DIN E.Když dám na PC v příkaz. řádku ipconfig tak dostanu tyto informace:IP adresa automatické konfigurace:169.254.14.232 / Maska podsítě:255.255.0.0 / A výchozí brána nemá žádný údaj...nevím co dělat...nechce se mi (ani nevím jestli by to pomohlo) resetovat modul SDS-program mi řídí dobíjení baterií fotovoltaické elektrárny.. Tedy doufám že toto dále funguje...prosím o radu nebo pomoc-tento modul používám již řadu let a žádný problém....až teď- Moc děkuji - Odry.

13

@Odry - to je problém vašeho PC, resp. sítě a konfigurace DHCP serveru, ne SDS. Ověřte nastavení routeru, přes který je vaše PC / SDS připojeno. Pokud tedy SDS běží v lokální síti, zjistíte funkčnost SDS jednoduše např. přes mobil - pokud máte zároveň wifi. Pak je problém v konfiguraci vašeho PC. Pokud ovšem není funkční DHCP server, tak SDS nenajdete ani přes wifi. Pak je problém s routerem.

14

Soami-díky za info-ale já jsem zkusil obejít router a připojil jsem SDS Modul síť. kabelem rovnou s PC-a také nic.Jinak vše funguje-(spojení s Wattrouterem,tiskárnou atd.)Díky a mám dotaz-při resetu SDS do továrního nastavení dojde vždy k defaultnímu nastavení ??? To je IP-192.168.1.250 / brána-192.168.1.1 / maska-255.255.255.0 ---???

15

Tovární nastavení je pevně dané s hodnotami, které uvádíte. Neměl by se pro přímé propojení s PC použít křížený LAN kabel? Než resetovat SDS, vyzkoušel bych jiný router.

16

Je potřeba nastavit váš PC. Tj. dát mu IP adresu ze stejné podsítě, jako má SDS.
SDS po provedení RSTD má nastavenu podsíť 192.168.1.0/24, a svou výchozí IP adresu jako 192.168.1.250.

Pokud váš PC má adresu začínající na 169.254.x.y, tak je to adresa náhodně vybraná systémem počítače, protože systém není správně nastaven. Pak se samozřejmě s SDS bavit nebude.

Připojení SDS přímo do PC (nebo routeru, nebo switche, to je jedno) lze provést jak přímým, tak překřízeným kabelem, protože SDS podporuje technologi HP MDI-MDIX, tzn. umí se domluvit s protistranou fungovat s "jakýmkoliv" typem kabelu (pokud protistrana tuto technologii podporuje také, což dnes prakticky všechny zařízení a PC umí).

V rámci SDSC.exe můžete také využít funkci "najdi SDS", je to jedno z tlačítek v hlavním okně.