Téma: výpadky na eportalu
Pomalu končí sezona outdoorových sportů a začíná čas na zábavu u počítače.
Po odhalení problému s nechtěným přepínáním relé přes eportál jsem se teď opět začal věnovat
funkci SDS a záznamům na portálu. Potvrdilo se mi podezření už z minulé sezony, opakovaně a pravidelně každý den dochází k výpadku záznamu dat na eportálu mezi 2. a 3. hodinou ráno. Mám dvě fyzicky oddělená zařízení SDS mikro ligt2,jedno visí na internetu na Žďársku přes Tmobil, druhé pak v Brně s pevnou IP adresou přes UPC.
U obou zařízení vypadne záznam všech dat na cca 1 hodinu, pak už vše naběhne a u toho Tmobilu je sem tam přes den další výpadek, ale to už jen některých dat, zatímco mezi 2. a 3. hodinou ráno je výpadek totální - chybí všechna data - teploty, AD vstupy i registrace S0 vstupů.
Vzhledem k různým poskytovatelům připojení si troufnu tvrdit, že problém je na straně eportálu, na to jsem upozorňoval již loni při pátrání po příčině nechtěného spínání relé z eportálu.
Navíc se mi teď i přes den dost často stává, že při pokusu zobrazit data z eportálu mi naskočí hláška "nepodařilo se spojit s databází"
Prosím kohokoliv, komu se to také projevuje, aby mi dal vědět svoji zkušenost, třeba najdeme zdroj problému.
Zdravím Luboš