Téma: Program na ovládanie podlahového vykurovania

Hľadám niekoho kto by napísal software pre SDS BIG, ktorý by ovládal podlahové vykurovanie.
Moja predstava je nadstavenie teploty a času podľa miestností, vstup s teplotného čidla zbernice A,B výstup relé ktoré ovláda elektrický ventil. Potrebujem možnosť ovládania cez web.
Za funkčný software samozrejme zaplatím. Kontakt na email: peter.valek@zoznam.sk

Ďakujem

2

Re: Program na ovládanie podlahového vykurovania

Toto je běžné řešení zónového vytápění. . . také jsem to řešil (a úspěšně - pro běžnou soustavu "plynový kotel + radiátory", a klidně by do toho šly přes směšovací ventily přidat podlahové vodní topné rošty).

Často je ale potřeba ještě přidat ovládání kotle (když některá z hlavic se má otevřít, ať se také zapne kotel).
Zkušenost ale říká, že je mimořádně obtížné vyladit řídící algoritmus (např. setrvačnost radiátorů po uzavření hlavic).
Také pozor na jednoduché hlavice typu "plně otevřeno / plně zavřeno", ty často způsobují "bouchání" a "rázy" při změnách hydraulických tlaků v topné soustavě. Doporučuji - vyzkoušejte si to nejprve sami ručně (ovládání hlavic ručně). Protože pak může být nutné použít lineární (motorické) hlavice, a ty se obvykle prodávájí s RF (rádiovým) ovládáním (zkuste netatmo).

Ovládání více hlavic (zap/vyp) je vhodné řešit s SDS-BIG a doplňkovými RS485 moduly SDS-IO8.

Pro řešení programu - zkuste napsat na "vati", je zde na fóru (popř. viz web: vati.cz má tam ceník za programování pro SDS) .

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

Ano presne potrebujem zonove riadenie podlahoveho vykurovania.SDS Big + SDS IO8 uz mam a uspesne ovladam vonkajsie rolety, teraz poteebujem doplnit ovladanie kurenia. S casovych dovodou hladam niekoho kto mi spravy na to program.

4

Když zavřete všechny hlavice, je treba vypnout i kotel, řekl bych.

A které hlavice a který kotel bude mít opět protokoly? Plus ten problém s algoritmem, který má každý dům vs každá otopna soustava jinak...

Docela by mě také zajímalo levné a ověřené řešení.

5

deepcleanslovakia napsal:

S casovych dovodou hladam niekoho kto mi spravy na to program.

Jak jsem napsal, zkuste vati.cz

Zu napsal:

Docela by mě také zajímalo levné a ověřené řešení.

Např. ideálně vlastní řešení s SDS.

Nebo netatmo, to jsem také nedávno instaloval, a účel to splnilo = spokojenost.

Nicméně SDS je SDS, to si může člověk dokonale přizpůsobit, což s uzavřeným systémem obvykle nejde.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

vati.cz som skušal len asi má moc práce.