Téma: Ekvitermní regulace rodinného domu
Přeju pěknej den,
v úvodu musím podotknout,že jsem v programování tohoto modulu SDS Micro IO6 absolutním začátečníkem(proto prosím o shovívavost v hodnocení web stránky).Proč jsem s tím začal,
důvod je ten,že dcera před rokem začala stavět domek a já tam dělám vše přes elektro.Jelikož se drobet vyznám v opravě elektroniky,měl jsem v ruce i pár regulátorů topení a když jsem se dostal k realizaci elektriky u dcerky,budou tam mít kotel na pevná paliva,akumulační nádrž a záložní elektrokotel.Když by tohle zadání dostala nějaká elektrofirma,zajásala by asi na výdělkem.To jsem nechtěl,protože vím,že "byznys" podporovat nebudu a tak jsem hledal až jsem našel tento modul.....cca 2 měsíce usilovné práce to dalo,než jsem se"prokousal" programováním modulu(to nebyl až tak problém...co jsem potřeboval jsem za 14 dnů udělal...dříve jsem programoval v basicu,zdrojáku Z80 a pak Paracodu systému Accos) a pak tím nejhorším udělat nějakou web stránku s nějakou grafikou a souhrnnými údaji....to jsem se zapotil....výsledek ale je,funguje to...neříkám,že je to exra( je to první web,co jsem v životě stvořil... a ještě se musel člověk prokousat aspoň trošku Javou,bez které to asi nejde), ale svůj účel to splnilo...a hlavně cena!!! podobné regulátory nejdou pod 10.tis.!!! Já jsem zůstal na ceně asi 3500,- a to včetně teplotních čidel a kabelů...
Takže...jen pro inspiraci.. http://95.173.194.22:8082/user.htm ..zatím teda dočasně( mám jej zatím doma a testuju program)....než modul půjde na místo,pak nevím jestli bude dostupný...můžete se ale podívat i na další můj výtvor...automatické zalévání chilli papriček.. http://95.173.194.22:8084/user.htm
No,po "chvíli" fungování těchto modulů...já jsem opravdu spokojený...ale bohužel (nevím jak) už mi někdo modifikoval web stránku modulu(hackeři mají své páky...),byl to modul zalévání ,...přidal se tam script reklamní....fungování to nenarušilo,ale naštvalo to... musím ale tímto napsat,pokud mi to někdo bohužel ještě napadne,budu muset zrušit veřejný přístup.Nevím,jak tohle zabezpečit,takže se omlouvám,ale pokud zjistím změnu stránky,končím...zatím se nic neopakovalo.. tak můžete pozorovat jak se to občas změní...za poslední víkend se mi podařilo udělat funkční tlačítka na webu v obou modulech na zapínání a vypínání relé a funkcí (SDS-C program v modulu musí samozřejmě být přizpůsoben)...fungují ale jen mně,protože se musí člověk přihlásit do SDS....
Ještě jednou děkuji všem,co přispívají do tohoto fóra,za své nápady,návody programování všeho...,bez nich tohle určitě nestvořil...!!!!