Téma: SDS+PWM10 -> napěťové řízení kotle
Mám připojený PWM výstup SDS micro (aktuální fw) na vstup PWM10. Výstup jde na desku VR34 kotle Vaillant ecoTec pro.
Podle popisu jinde na fóru (http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=473) jsem měl dojem, že stačí nastavit na vstupní svorce napětí vyšší, než je regulační práh (asi 1,5V) a kotel by měl začít nahřívat vodu do topného okruhu.
Nenahřívá.
Také mám výstup PWM10 připojený na A-D vstup SDS, takže vidím, že výstupní napětí odpovídá nastavenému. Měřeno na svorce modulu kotli, to napětí tam je, kabeláž tedy není nikde přerušená. S tím, jak se mění výstupní napětí PWM10, se mění hodnoty v registru D.009 v diagnostice řídící jednotky kotle. Hodnota je ve stupních Celsia (je vidět v zobrazení), takže řídící jednotka kotle zná požadovanou teplotu výstupní vody.
Kotel se ale ani po mnoha minutách s požadovanou hodnotou vody kolem 50 st.C nespustí a nepošle vodu do okruhu.
Modul rozhraní kotle pro A-D řízení 1..10V je velmi podobný, možná identický, co do kotlů ProTherm.
Nějaké nápady? Máte někdo zkušenost z řízením kotlů Vaillant/ProTherm přes napěťové rozhraní? Musí se v řídící jednotce někde výslovně nastavit, že má reagovat na napěťový vstup, když jeho hodnotu už prokazatelně vidí?
Díky za každý tip.
Martin