Téma: sds-c nedostatek mista

zdravim, uplne zacinam, mam zarizeni sds-micro light. chtel jsem jej nastavit tak, abych pomoci portalu http://portal.merenienergie.cz odecital teploty z cidel. postupoval jsem dle navodu na wiki (aktual fw,registrace a ziskani id,uprava programu v sds-c) az do okamziku nahrani programu do zarizeni. v kroku 2 mi to pise-nedostatek mista v zarizeni. pri prozkoumani jsem zjistil, ze program ma 1038 B a volnem misto je 738 B. Jak mam dal postupovat. Proc neni v zarizeni vice mista a je "plne", kdyz jsem jej teprv zprovoznil. Da se nekde neco umazat? dekuji za informace

2 Naposledy upravil: Simi (2011-03-16 16:58:24)

Re: sds-c nedostatek mista

Lze vyměnit paměť za větší.
Pak si můžete paměť rozšířit i sám,
> výměnou paměťového chipu.
>
> Původní chip je 24C16 (2kB EEPROM),
> místo něj se 1:1 zapájí 24C256 a
> tím získáte kolem 15000 bajtů pro program.

3

Re: sds-c nedostatek mista

Dobrý den,

ano samozřejmě výměna EEPROM paměti 24C16 za 24C256 je správné řešení.

Nicméně, pokud chcete použít svůj zakoupený výrobek IHNED bez nutnosti úprav,
i to ve vašem případě LZE - stačí vzít zmíněný SDS-C program,
vymazat z něj všechny řádky na kterých je volání "echo"
a pak to nahrát do zařízení.

Tento postup vyřeší váš problém během chvíle, je to popsáno i na oficiálním webu.

Zkrátka je to taková malá daň za použití nejlevnější varianty (LIGHT), naštěstí stačí jen "pár" kliknutí myší a je to pro daný případ ok (SDS-C program pro posílání do portálu).

Pokud chcete, zašlete zařízení zpět výrobci a on vám vymění paměť EEPROM za větší,
to už si musíte domluvit s výrobcem.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !