1 Naposledy upravil: lubos (2021-10-13 18:50:20)

Téma: Nefunkční odesílání dat na eportál

Používám SDS Mikro light 2 k naprosté spokojenosti asi 4 roky bez jediného HW problému. Podílel jsem se i na odstraňování chyb v ovládání relé přes SDS c program. Nyní nastal problém, s nímž si nevím rady, resp. ani jak identifikovat zdroj problému.
Doposud byl přístup přes Tmobil LTE (pevná bez drátu). Protože se ale služba stala v dané lokalitě nepoužitelná( přetížená síť), přešel jsem v září k Nordic Telecom, navíc je v ceně (resp. za přijatelný doplatek) i pevná statická IP adresa.
Současně se měnil router za TP-Link Archer, po zapojení vše fungovalo ke spokojenosti. Bohužel po odjetí z chalupy za cca 1-2 dny dojde ke ztrátě komunikace ( asi na portu 80) a s tím souvisí i přerušení odesílání dat na eportál .
Přes SDS Control panel v1.4 funguje ovládání relé i vyčítání dat ze systému (port 17200).
Už se to opakovalo 2x, po příjezdu na místo a zadání adresy zařízení do prohlížeče není žádná odezva, při scanu sítě jej program najde,  nejsem si teď jistý ale myslím že funguje i ping, ale nelze se připojit přes web rozhraní. Jediné řešení je odpojit napájení, pak vše naběhne, ale ztratím tím log v History i SDS-C, takže nevím, co se stalo. Napadá někoho z Vás, jak se dopátrat zdroje problému?

2

Re: Nefunkční odesílání dat na eportál

Portál - máte aktuální program, co posílá na merenidat.cz ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3 Naposledy upravil: lubos (2021-10-13 22:26:42)

Po problémech na jaře s Eportálem jsem zakoupil vlastní Raspberry PI server s originálním programem (bez ovládání relé, data posílám po 15 minutách), funguje doposud.
C program mám, v případě požadavku mohu zaslat (napište kam), ale do změny poskytovatele  připojení to fungovalo bez nejmenší chyby, ovládání relé jsem řešil paralelním kontaktem přes jiné zařízení. I teď to několik dní funguje, pak se zasekne odesílání, resp. reakce na portu 80. Vše ostatní funguje včetně 2 kamer, takže připojení k internetu je OK.
Vlastní příjem je také OK, data zasílají další 2 zařízení (na dalších 2 stanovištích) a tam problém není, záznam nechybí.

4

Pošlete mi ten program na kontrolu na: sds (at) an-d.cz

Současně je potřeba se podívat na stránku arp.htm kde je (mimo jiné právě) vypsán stav odchozí http komunikace,
to napoví nejvíce co se děje.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5 Naposledy upravil: lubos (2021-10-26 22:32:13)

Tak změna, po vyčerpání všech pokusů ohledně SDS (čistý program z portálu, upravený výpis v logu s cílem identifikovat příčinu problému) jsem nakonec komplet znovu nastavil router TP-link Archer C6 a zdá se , že problém je odstraněn. Zařízení běží víc jak 100 hodin bez jediného výpadku. Doufám, že tak zůstane i nadále.