Téma: RS232
Proč neumí mikro Light číst data ze zařízení s RS232?
Nešlo by to doplnit? Měřící zařízení mi posílá data po RS232 a chtěl bych pomocí mikro light na jejich základě řídit výstupy.
Děkuji.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nešlo by to doplnit? Měřící zařízení mi posílá data po RS232 a chtěl bych pomocí mikro light na jejich základě řídit výstupy.
Děkuji.
Pokud si do SDS nahrajete nový aktuální firmware, tak vám to bude fungovat.
Návod viz WiKi např. http://wiki.merenienergie.cz/index.php/Sdsc_sysf
Samozřejmě jako další možnost můžete využít funkci Virtuálního sériového portu, a připojit si RS232 ke vzdálenému PC, čímž samozřejmě získáte možnost číst a zapisovat na port z tohoto vzdáleného PC.
Děkuji.
Zdravím, mám ten stejný problém. Mám invertor fotovoltaiky, který posílá na sériovou linku každou cca 1 minutu
data o aktualním výkonu a stavu. Tento RS232 výstup bych potřeboval spojit s SDS a to by zajišťovalo po příchodu dat z RS232 jejich odeslání na definovaný web jako POST/GET.
Půjde toto realizovat, i když SDS měří teploty a odesílá S0 vstupy?
Diky za odpověď
Zdravím, mám ten stejný problém. Mám invertor fotovoltaiky, který posílá na sériovou linku každou cca 1 minutu
data o aktualním výkonu a stavu. Tento RS232 výstup bych potřeboval spojit s SDS a to by zajišťovalo po příchodu dat z RS232 jejich odeslání na definovaný web jako POST/GET.
Půjde toto realizovat, i když SDS měří teploty a odesílá S0 vstupy?
Data přijaté zařízením SDS ze sériové linky, jsou uložena do vyrovnávací paměti uvnitř SDS.
Takže zařízení musí být doplněno o SDS-C program, který bude tuto paměť hlídat, a pokud v ní budou znaky, tak to odešle funkcí http_get(). Příkladů je na fóru několik, popř. kontaktujte J@M (člen fóra), mohl by mít také nějaké příklady.
Popřípadě, můžete využít funkci tzv. Virtual COM Portu, kdy se PC (nebo server) připojí přes TCP spojení (telnet + specifické RFC) k zařízení SDS, a získá možnost přímého přístupu na sériovou linku zařízení SDS, tak, jak by tato linka byla přímo připojena k PC.
Až to vyřešíte, budu rád, pokud se s tím pochlubíte i ostatním.
Půjde toto realizovat, i když SDS měří teploty a odesílá S0 vstupy?Diky za odpověď
Bez problémů to bude stíhat. Já místo invertoru tak snímám po RS232 informace z tepelného čerpadla (několikrát za minutu) , dekóduji to, zobrazuji pomocí interního web serveru a ještě to odesílám na tento portál. Kromě toho informací z TČ jsou stejným způsobem indikována a přenášena data všech snímačů teploty a S0 vstupů. Navíc na SDS ještě běží tři různé časovače které parametricky řídí TČ ( zakódují potřebné parametry do packetu, vypočtou CRC a paket v přísušnou dobu po RS 232 odešlou) a spínají oběhová čerpadla.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.