1

Téma: Home Asistant integrace SDS MICRO LIGHT ST R2

Dobrý den, mohu se zeptat jak se integruje SDS MICRO LIGHT ST R2 do Home Assistant?
Používám Shelly u kterého jsem si jen nainstaloval "integrační modul" do HA a když zapnu v síti nové shelly zařízení tak se mi v HA ukáže se všema entitama které mohu sledovat a ovládat. Je to u "SDS MICRO LIGHT ST R2" stejne?
Pak mám dotaz jaké entity lze u SDS MICRO LIGHT ST R2 přes HA sledovat/ovládat? Uplně všechny vstupy a výstupy včetně všech 15 teploměrů a stavu na A/D vstupech?
Díky moc za info.

2

Re: Home Asistant integrace SDS MICRO LIGHT ST R2

Je potřeba vhodná šablona, řešilo se to např. zde:
https://forum.sds.an-d.cz/viewtopic.php?id=1019
nebo i dost na jiných fórech po internetu...

V rámci šablony pak určitě půjde číst všechny hodnoty, a zápis přes "sdscep" metodu (vyžaduje pak svůj sds-c program, který ten zápis provede, např. ovládne relé).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Díky za odpověď. Bohužel zadaný odkaz končí:

rhoracek napsal:

Doplněk do configuration.yml v HomeAssistant hlásí chybu konfigurace. Nemáte někdo novější verzi? Díky.

bez další odpovědi podpory.

Bohužel nemám časový fond na ladění. Uvítal bych klasickou dokunetaci/návod včetně těch skriptů na ovládání relé, který mi umožní řekněme do hodiny mít hotovo. A to že mne odkáže admin oficiálního fora podpory na cituji:

adamn napsal:

nebo i dost na jiných fórech po internetu...

Po mne znamená se obrátit opravdu k tomu shelly. Kde integrace nového zařízení trvá celkem tak max 5 minut.

4

Chápu.

Pokud najdu funkční verzi, dám ji sem.

Vím že to dost lidí udělalo, ale asi málokdo chce sdílet ??? škoda... jak píšu, jestli něco seženu, dám to tady.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Protože stále zde nevidím řešení, rozhodl jsem se jeho vytvoření za-sponzorovat.

Viz https://forum.sds.an-d.cz/viewtopic.php?pid=7478