1 Naposledy upravil: absolonj (2022-09-23 11:19:20)

Téma: DNS resolve status

Zůstává stav průběhu DNS resolve po ukončeném procesu stále na jedné z hodnot 516, 514, 515 nebo se jejím vyčtením (dns_resolv_status) změní na 0? Vrací pak opakované volání dns_resolv_status po ukončeném procesu získání IP stále 0, dokud není zahájen nový proces metodou dns_resolv?

Jde mi o to, že v jistém cyklu potřebuji otestovat stav operace a pokračovat dál v případě, že nebyla zahájena nebo ještě probíhá (tedy stavy 0 a 512).

Doplněno: Použil jsem a funguje, jak jsem předpokládal.

2

Re: DNS resolve status

Sdílená hodnota status zůstává po ukončení funkce nezměněna, dokud není zavoláná funkce nová (jiná).
Pozor na pojem "ukončení funkce" protože některé funkce mohou fungovat asynchronně (respektive, některé jsou blokující, a některé ihned po zavolání vrátí práci programu, který si pak musí jejich skutečné "ukončení" právě hlídat čtením této společné globální stavové proměnné).

Přesně jak jste udělal, doporučuji odzkoušet si to pro každou specifickou funkci. Implementace z hlediska předávání statusu je v rámci SDS pevná a nemění se (např. s novým FW), to se hlídá.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !