1

Téma: [vyřešeno] Nastavení sdílených proměnných

Je v pořádku, že příkaz nastavení proměnných přes http get neodpoví a přeruší spojení? Nastavení se sice provede, ale v javascriptu mám problém zjistit, zda proběhlo, protože metoda vrátí chybu. Chybu spojení to vyhodí, i když zadám příkaz nastavení v adresním řádku prohlížeče. Mám dojem, že původní verze to nedělalo, ale nejsem si tím jist.

2

Re: [vyřešeno] Nastavení sdílených proměnných

Má to vždy odpovědět (OK).
Podívejte se např. wiresharkem, co tam běhá.

Jedině snad že by ten javascript nějak vnucoval nějakou mezicache... nevím
je potřeba se podívat na síťový provoz.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Neodpoví a vrátí to chybu ERR_CONNECTION_RESET ve všech prohlížečích. Má to ještě ten nepříjemný důsledek, že síťové služby se snaží požadavek asi opakovat, takže v programu se mi ty proměnné změní 5x za sebou (používám jednu proměnnou jako spouštěč změn a vždy ji nuluji - ona se pětkrát za sebou znovu nastaví). Je to také vidět vé výpisu WireSharku (přestože úplně nevím, co přesně tam má chodit), který přikládám, vypadá to úplně jinak než u příkazu getsv.

Oprava:
Soubor je tady: https://uloz.to/file/tt9B3N24wvt8/sds-p … sds-pcapng,

neboť

Upozornění! Před odesláním vašeho příspěvku musíte opravit tyto chyby:

Sorry, but we think you are bot. You can not post message on this forum.

4

PCAPNG ukazuje, že PC poslal požadavek na SDS, to jej zpracovalo a odpovědělo OK, nicméně PC následně poslal TCP RST (to neposlalo SDS), přičemž SDS se to snaží zachránit (TCP FIN), ale PC trvá na svém.

Bude potřeba asi poladit ten kód na straně PC.
Doporučím přidat, po odeslání změny do SDS, také následné čtení těch sdílených proměnných, které měly být změněny.

Ten antispam ve fóru ještě bude potřeba muset poladit.

Komentovaný záchyt ze zaslaného souboru:

Post's attachments

pc-posila-rst-do-sds.png 63.82 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.
Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5 Naposledy upravil: absolonj (2022-10-07 14:17:19)

Problém bude asi v tom, že příkaz getsv posílá HTTP/1.1 200 OK, takže prohlížeč ví, co s tím.

Já ty hodnoty nastavuji pomocí javascriptu, kde není moc možností s tím něco udělat (zkoušel jsem i asnychronní režim, kde jsem po první odpovědi zavolal abort, ale pořád se to chová stejně). Jedině snad nastavit informace pro přijímaná data pomocí XMLHttpRequest.setRequestHeader(). Upřímně ale nevím, co tam zadat.

Jinak to vyčítání hodnot provádím hned za příkazem nastavení opakovaně a čekám, až SDS data zpracuje.

Doplnění: Když zakážu zápis do systémových proměnných pomocí SDS_set_u32(150, 1), příkaz dopadne dobře a vrátí odpověď "File not found".

6

Ještě mám v plánu se na to podívat, jestli napŕ. do odpovědi ze serveru nepřidat něco do hlavićky, co by pomohlo.
Na začátku týdne se tomu budu věnovat.

7

Už to funguje bez chyby. Děkuji za rychlou opravu.