1

Téma: Sdílení souborů na SD kartě

Ukládám v zařízení SDS-BIG 512 zpracované události do souborů logu na SD kartu. Logů je maximálně 12, pro každý měsíc samostatný soubor, rok staré logy se mažou. S každým zápisem provádím nové otevření souboru a poté jeho zavření, aby byl dostupný. V případě potřeby pak soubor načítám pomocí aplikace nebo webovým rozhraním. S rostoucí velikostí logu se však častěji stává, že soubor nelze načíst a musím to zkoušet někokrát za sebou. Domnívám se, že by to mohlo souviset se sdílením souborů na SD kartě. Pokud stažení souboru trvá nějaký čas (je velký), většinou se do něj trefí nějaký zápis a ten načítání přeruší. Nebylo by možné tuto situaci nějak vyřešit systémově?

2

Re: Sdílení souborů na SD kartě

Pokud se soubor otevírá jen pro čtení (což je situaci např. pro webový prohlížeč), nemělo by vadit, že je jinde (v programu) otevřen v danou chvíli i pro zápis. Proto by právě neměla nastat situace, kdy by zápis narušil čtení souboru.

V programu by se mohlo čekat, dokud není soubor uzavřen (pokud by jej zrovna např. měl otevřený, byť pro čtení, webový server). To by šlo např. kontrolou indexu 3861.

Jaká je hodnota v indexu 3851, když to právě selže ? třeba by to napovědělo.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Selže přenos souboru přes http, tedy na PC. V SDS, zdá se, vše probíhá bez problémů. Možná to nesouvisí se sdílením. Zrovna jsem se snažil stáhnout soubor o velikosti 1.8MB a vždycky to cca u 1,6MB (4 sekundy do konce) skončilo. Nakonec se mi asi na sedmý pokus podařilo soubor stáhnout. Možná to souvisí s timeoutem?

4

Takže jsem si s tím trochu pohrál a vypadá to, že stahování souboru je po 30 sekundách utnuto a SDS spojení uzavře. Ověřit se to dá snadno. Stačí na SD kartu nakopírovat větší soubor, tak aby se stahovat délen než 30 sekund.

Je možné s tím něco udělat?

5

Děkuji za detailnější podklad pro otestování.
Správné chování má být, že se stahování nepřeruší.
Pokud se to chová dle popisu, tak to správné není a je to potřeba analyzovat a opravit.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

6

Zkuste nový FW, upravil jsem tam timeouty. Čtení velkého souboru, (tak velkého) které trvalo přes 2 minuty, nebylo přerušeno, a soubor byl celý poskytnut z SD karty webovým serverem.
Pokud by problém přetrvával, bude potřeba to dále řešit. Např. jestli není soubor současně otevřen i ve FULLC nebo něco takového.
S aktuálním FW jsem to otestoval, kdy z SD karty poskytnul webový server vybraný velký soubor, a funguje to OK.

7

Vypadá to, že je problém odstraněn, ale ještě to vyzkoušíme během týdne u jiných klientů.