1

Téma: Špičky u grafu teploty

Pri grafovani druheho cidla se rozhodi graf nejakyma spickama. Koukal jsem na to SNMPtesterem a na prislusne OID je po vetsinu casu spravna teplota, ale sem tam se tam objevi nejaka spicka ve vysi tisicu. Tim se uplne rozhodi graf.
Vsimnul jsem si na homepage SDSu, ze zobrazena teplota u druheho cidla obcas mizi, zatimco prvni cidlo je zobrazeno stale.
Dale bych se chtel zeptat, jak mam zadal obe OID, aby se mi grafovala teplota cela, tj. i desetinna cisla.
Diky.

2

Re: Špičky u grafu teploty

SNMP pro teploty - je to tabulka (poslední číslo OIDu je index tabulky, pokud se nepletu).

SDS_TEMP_ROM = ASN OCTET STR : 3, 6, 1, 1
SDS_TEMP_VAL = ASN INTEGER : 3, 6, 1, 2
SDS_TEMP_VAL_FRAC = ASN INTEGER : 3, 6, 1, 3
SDS_TEMP_NAME = ASN OCTET STR : 3, 6, 1, 4
SDS_TEMP_FULLVAL_MUL100 = ASN INTEGER : 3, 6, 1, 5

Takže .....3.6.1.1.x by měl vypsat ROM kód pro čidlo x, dále TEMP_VAL je tuším celočíselná část teploy, VAL_FRAC je číslo za desetinnou tečkou, a FULLVAL_MUL100 je celá teplota, ale vynásobená stovkou (takže např. +25.85°C je tam uvedeno jako číslo 2586).

Když použijete FULLVAL_MUL100 tak to pak bude v grafu ukazovat teplotu se dvěmi desetinnými čísly, ale musí se to nejprve (po přečtení z SNMP) vydělit 100, než se to zapíše do grafu.

Speciální hodnoty: 32767 a 16777216 - tyto dvě hodnoty jsou záměrně vloženy místo údaje o teplotě, a to pouze v okamžiku, kdy se nepodařilo z čidla teplotu získat (např. chyba komunikace po sběrnici 1-Wire atd.).

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3 Naposledy upravil: loser (2011-12-25 17:35:11)

Diky za rychlou odpoved.
Vychazel jsem z tohoto prehledu OID: http://shop.an-d.cz/mibs/AN-Dcz_SDSMICRO_OIDs.txt
a tam neni ta posledni OID FULLVAL_MUL100 uvedena. MIB se mi nechtelo pitvat :-(
Na tu komunikaci sbernice se podivam, mozna tam bude nejaka chyba ci ruseni....

4

Mě se to stává také a rozhodí to graf to je pravda. Jinak čidlo měří jak má.
Kabely mám již natažené a nechce se mi do toho nějak zasahovat.
Pracuji spíše na tom, že pokud se to stane, tak místo
čísla 16777216 se mi do databáze a tedy i grafu zapíše uložená hodnota z předchozího měření.
Odečítám z XML každých 5 minut, tak by to nemělo vadit.

Kdo nic nezkusí, nic nezíská.