1

Téma: Problém - jednotka se zasekává, nelze přehrát FW

Dobrý den,

mám problémy s nedávno zakoupeným kusem SDS-Macro. Již rokem využíváme jiný kus jako dohled bez problémů. Nyní jsme stejně chtěli osadit jinou lokalitu se stejným nastavením, programem a dohledováním přes SNMP.
Avšak na novém kusu se stává, že po pár dnech přestane komunikovat po síti. LEDka sítové komunikace nepřerušeně svítí, ale dle switche žádná komunikace neprobíhá. Jednotka nijak nereaguje, pomáhá pouze vypnout/zapnout.
Zkusil jsem různá nastavení a jiné programy (včetně prázdného programu), ale bez úspěchu.
Pokusil jsem se i přehrát FW, ale nepodařilo se. Proces zůstane na opakujcí se hlášce "sending initial packet to ..." a k přenosu nedojde. Zkoušeno i se starší verzí programu i FW, připojeno kabelem na přímo.
Můžete mi poradit zda se dá SDS-Macro resetnout do továrního nastavení či co jiného zkusit.

Děkuji za pomoc

2

Re: Problém - jednotka se zasekává, nelze přehrát FW

Zkuste reset přes RSTD jumper, viz návod na WiKi.

Každopádně, pokud jste u tohoto konkrétního typu SDS přerušili nahrávání firmware (pokud samozřejmě vůbec začala) v oblasti pod 5% dokončení, tak se poškodí Boot Loader (neplatí pro SDS druhé produktové řady, ale vy máte MACRO což je první produktová řada) a pak musíte své MACRO poslat výrobci na bezplatnou opravu.

To co popisujete je vyjímečná závada, kterou hodnotím jako vadu kusu.
Nemáte jiné SDS, které by jste mohli dát na stejné místo, ideálně SDS-TTCPRO nebo SDS-BIG nebo SDS-SMALL... a uvidíme

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

3

Tak se mi nakonec povedlo přehrát FW. Chyba byla na mé straně, resp. špatné nastavení sítě.
I když jde o stejnou verzi FW tak to zatím to vypadá slibně. Již týden bez výpadku.
Co se týče k RSTD jumperu nikde na wiki se mi nepodařilo zjistit, kde by se měl SDS-Macru nacházet. A rozebírat jednotku se mi nechtělo. Snad už to nebude potřeba.

4

Nahrál jste tam poslední dostupný FW (k času dnešního příspěvku je to FW BETA 14.10.2015) ?

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

5

Nahrál jsem tam FW 3.7.2015. Tedy stejnou jako tam byla.