Téma: SNMP a počet impulzů S0
Dobrý den, omlouvám - nejsem si jist, zda to patří přesně sem, nemá to nic s SDS programy, ale je to softwarová záležitost, tak snad ano.
Protože používám aplikaci ZABBIX na monitoring jiných věcí, napadlo mě ji využít též na monitoring hodnot z SDS MICRO přes SNMP. Teploty z čidel mi fungují dobře, ale mám problém s OID ".1.3.6.1.4.1.33283.1.2.9.1.1.3", MIB name "sdsS0impCountT0.3", což by měl být počet impulzů S0 pro vstup 3 (jiný zatím nepoužívám). Stav počítadla ve webovém ovládání SDS je 795233 imulsů, což je 7952,330 m3, ale v Zabbixu mi to ukazuje 795.23 Km3 a více jak 5 míst tam nedostanu i když měním v Zabbixu multiplikátor (násobení konstantou). Skutečně se přes SNMP přenáší jen pětimístná hodnota? Netušíte, jak vyčíst ten stav celý?
Doplněno 18:33:
Tak už jsem našel stav počítadla jako textový řetězec, což by bylo OK, protože ze stavu počítadla malovat grafy nemá moc smysl, ale nemohu nikde najít, jak pomocí SNMP vyčíst aktuální průtok (plyn, voda). SDS ho počítat umí (to je vidět na jeho webu), ale jako SNMP číselnou hodnotu jsem to nenašel - pouze jako text, což je blbé, protože z textových řetězců neumí ZABBIX malovat grafy. Jde nějak vyčíst okamžitý průtok jako číselnou hodnotu a ne jako text ?