1

Téma: [dotaz] Číslo fyzického vstupu

Prosí o informaci co znamená pole "číslo fyzického vstupu" u nastavení teplotních čidel na eportalu.
Děkuji

2

Re: [dotaz] Číslo fyzického vstupu

C-program odesílá všechny vstupy z SDS, ať již obsahují čidla nebo ne. Může se stát, že máte připojeno 5 čidel, ale chcete na portále používat jen čidla 2,3,5. V tom případě musíte přidat 3 vstupy teplot a nastavit jim "číslo fyzického vstupu" 2 a 3 a 5.

To samé platí i pro výkony a AD vstupy.

Pozn. Ještě teď řešíme nesrovnalost s SDS kde se číslují tepl.čidla od 0 a portálu, kde je to od 1 viz http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=204

3 Naposledy upravil: nesvara (2012-02-14 11:53:19)

Díky
Pokusil jsem se vložit nový teplotní vstup - vyplnil jsem všechny položky, přesto stránka hlásí, že je položky označené hvězdičkou je nutno vyplnit (ty ale vyplněny byly ) - Číslo fyzického vstupu - 0, Název ....text, obě zaškrtávací políčka byla zaškrtnutá.

4

nesvara napsal:

Díky
Pokusil jsem se vložit nový teplotní vstup - vyplnil jsem všechny položky, přesto stránka hlásí, že je položky označené hvězdičkou je nutno vyplnit (ty ale vyplněny byly ) - Číslo fyzického vstupu - 0, Název ....text, obě zaškrtávací políčka byla zaškrtnutá.

no praveze 0 do Cislo fyzickeho vstupu zadat nejde, asi to interpretuje ako prazdnu hodnotu. dajte si to od 1 po 16 pre A aj B zbernicu.

SDS Macro LCD 485 hw SoC-ARM REV1 100Mbit DF5

5

Dal jsem hodnotu 1 - uložit to sice šlo, ale na eportalu nejsou žádná data. Asi proto, že na fyzickém vstupu 1 (v SDS) žádné čidlo není (je na 0 v SDS). Nebo ne?

6

Do databáze se nedostávají žádné údaje z teplotních čidel. Pravděpodobně máte nahraný program dle starého nastavení - tedy bez tepl.čidel. Běžte do nastavení, klikněte na odkaz "Program", stáhněte c-program a nahrejte jej do SDS. Toto semusí udělat když přidáte v nastavení zařízení další sledované vstupy. Ne všichni používají všechny typy vstupů a do databáze by se zbytečně odesílaly co 15min prázdné data.

Prozatím je v SDS číslování čidel od 0, kdežto na portále od 1. Řešíme sjednocení těchto údajů. Číslo vstupu 1 je ve vašem případě správně.

7 Naposledy upravil: nesvara (2012-02-15 01:05:52)

Program jsem nahrál. Trvalo to  trochu déle, protože jsem do něho musel začlenit část mého programu pro zápis do proměnných. Tak snad jsem to nepopletu.

8

Jak se zdá, tak to funguje. Všiml jsem si, že již přibyl stav počítadel.
Děkuji