Téma: [dotaz] Číslo fyzického vstupu
Prosí o informaci co znamená pole "číslo fyzického vstupu" u nastavení teplotních čidel na eportalu.
Děkuji
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz
Network Monitoring System - SDS - Síťový Dohledový Systém
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » Portál měření energie » [dotaz] Číslo fyzického vstupu
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Prosí o informaci co znamená pole "číslo fyzického vstupu" u nastavení teplotních čidel na eportalu.
Děkuji
C-program odesílá všechny vstupy z SDS, ať již obsahují čidla nebo ne. Může se stát, že máte připojeno 5 čidel, ale chcete na portále používat jen čidla 2,3,5. V tom případě musíte přidat 3 vstupy teplot a nastavit jim "číslo fyzického vstupu" 2 a 3 a 5.
To samé platí i pro výkony a AD vstupy.
Pozn. Ještě teď řešíme nesrovnalost s SDS kde se číslují tepl.čidla od 0 a portálu, kde je to od 1 viz http://forum.merenienergie.cz//viewtopic.php?id=204
Díky
Pokusil jsem se vložit nový teplotní vstup - vyplnil jsem všechny položky, přesto stránka hlásí, že je položky označené hvězdičkou je nutno vyplnit (ty ale vyplněny byly ) - Číslo fyzického vstupu - 0, Název ....text, obě zaškrtávací políčka byla zaškrtnutá.
Díky
Pokusil jsem se vložit nový teplotní vstup - vyplnil jsem všechny položky, přesto stránka hlásí, že je položky označené hvězdičkou je nutno vyplnit (ty ale vyplněny byly ) - Číslo fyzického vstupu - 0, Název ....text, obě zaškrtávací políčka byla zaškrtnutá.
no praveze 0 do Cislo fyzickeho vstupu zadat nejde, asi to interpretuje ako prazdnu hodnotu. dajte si to od 1 po 16 pre A aj B zbernicu.
Dal jsem hodnotu 1 - uložit to sice šlo, ale na eportalu nejsou žádná data. Asi proto, že na fyzickém vstupu 1 (v SDS) žádné čidlo není (je na 0 v SDS). Nebo ne?
Do databáze se nedostávají žádné údaje z teplotních čidel. Pravděpodobně máte nahraný program dle starého nastavení - tedy bez tepl.čidel. Běžte do nastavení, klikněte na odkaz "Program", stáhněte c-program a nahrejte jej do SDS. Toto semusí udělat když přidáte v nastavení zařízení další sledované vstupy. Ne všichni používají všechny typy vstupů a do databáze by se zbytečně odesílaly co 15min prázdné data.
Prozatím je v SDS číslování čidel od 0, kdežto na portále od 1. Řešíme sjednocení těchto údajů. Číslo vstupu 1 je ve vašem případě správně.
Program jsem nahrál. Trvalo to trochu déle, protože jsem do něho musel začlenit část mého programu pro zápis do proměnných. Tak snad jsem to nepopletu.
Jak se zdá, tak to funguje. Všiml jsem si, že již přibyl stav počítadel.
Děkuji
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
SDS PLC/PAC: Měření Energie & OnlineTechnology.cz » Portál měření energie » [dotaz] Číslo fyzického vstupu