26

Re: Macro LCD + měření

Tak Vám všem přeji hezký den a rád bych Vám všem poděkoval za pomoc. Protáhl jsem nový kabel Cat6 a už to měří no sláva.  Sice to nechápu ale je tot tak.. Ještě mám otázečku když zapojím tarifní měření do optovstupu stačí dát ten odpor 1k6?

27

kondour napsal:

Ještě mám otázečku když zapojím tarifní měření do optovstupu stačí dát ten odpor 1k6?

Pokud máte SDS MACRO, tak se podívejte na schéma vnitřního zapojení.
http://wiki.merenienergie.cz/images/And … i_rev1.gif
Čtyři "horní" optovstupy mají integrovaný rezistor 2kOhmy.
Čtyři "dolní" optovstupy mají také integrovaný rezistor, ale také mají i napájení.
Pokud vám zbyl jeden "dolní" optovstup volný, využijte ho s výhodou pro připojení kontaktů relé HDO.

Pozn.
Pokud máte SDS MICRO, tak vzorové zapojení je na konci této stránky: http://wiki.merenienergie.cz/index.php/S0_mereni
Samozřejmě jak jsem napsal, MACRO to má zcela jinak.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

28

Tak musím hlásit, že HDO funguje též díky Vám, díky. Ještě zprovoznit LCD které mě nezobrazuje ale to už se mě asi nepovede, no uvidíme, tak přeji prozatím hezký večer všem.

29

kondour napsal:

Ještě zprovoznit LCD které mě nezobrazuje

Je potřeba vytvořit (napsat) a následně do zařízení nahrát SDS-C program.
Tady na fóru je (doufám) dost lidí, kteří vám s tím poradí.

Není to tak složité. Musíte především vědět, co přesně chcete - co se má na LCD zobrazovat.

Pochlubte se - popište jak využíváte své zařízení SDS zde ! Můžete si bezplatně přidat svou reklamu !

30

No snad to zvládnu, je to zase něco nového smile jen jsem zvědav jak to bude s tou přesností měření, jelikož se to za 3 dny rozešlo už o 10%, jinak se mě to začíná líbit.

31

Co přesně se na LCD nezobrazuje ? Nic ? Nebo jenom výstupy teplot ? Používáte SDS-C program pro portál ?

32

kondour napsal:

No snad to zvládnu, je to zase něco nového smile jen jsem zvědav jak to bude s tou přesností měření, jelikož se to za 3 dny rozešlo už o 10%, jinak se mě to začíná líbit.

Můžete to čidlo z plynoměru vyfotit ? Nějak se mi nezdá že by to počítalo těch 800 imp/m3 .... spíš bych řekl 1000 imp/m3

SDS micro DIN - firmware 8.7.2014, SDS micro DIN - firmware Beta xx.x.2014
SDS nováček :-) Správce sítě, programátor, kutil .... :-)

33

Tak elektroměry jsem srovnal - tymám 800imp,a vypadá to že už je to OK a měří to dobře po 2 dny. Plynoměr jsem zprovoznil - 100imp, konečně smile ale ještě jsem nepřišel proč se mě impulzy načítají do MACRA LCD do tarifu T1 a pak odesílají i jako T1 ale i T0 na portál, nemáte prosím radu? V nastavení nemám zaškrtlý rozdělení tarifu.

34

Tak zdravím všeci, tak vše měří ale po dvouch dnech jsem zjistil že na portálu se mě opravdu měří dvojitý tarif u plynoměru a to v době kdy přesně HDO přepne na vysoký tarif. U vstupu SO na MACRU plynoměru nemám zaškrtlé tarifní rozdělení. Máte s tím prosím nějaké zkušenosti?