Výborné, takže na Macru mám na jedné sběrnici cca 20m stíněného 3žilového kabelu na tom 9čidel, všem funguje na první zapojení a bez jediného zaškobrtnutí. Na druhou sběrnici jsem připojil cca 70m cat5e eth kabelu a hodlám osadit 6čidel. Zapojení jsem učinil tak, aby zem/data a zem/napájení vždy tvořili kroucený pár. Záměrem bylo eliminovat nakmitání proudu z jiného vedení. Když jsem na vzdálenosti cca 10m připojil první čidlo (dál vedlo cca 60m kabelu) a to jsem na tuto větev jako jediné naletoval přímo na kabel. Macro ho sice našlo, ale krom ID nedokázalo z čidla přečíst ani prd. Tak jsem si řekl, že problém bude v tom, že na konci kabelu chybí něco jako "terminátor" a na konec jsem dal druhé čidlo. Od té chvíle vidím čidla dvě, ale jen asi 2/3 času ukazují správně a 1/3 času ukazují 85°C a to v různých kombinacích, buď jedno nebo obě. 1wire - primer jsem četl, ale že bych z toho byl nějak extra moudrý to nejsem. Běhat po kabelu s osciloskopem a sledovat přechodové charakteristiky .... to není něco co bych chtěl absolvovat. Ne že by to nešlo, ale kabel je natažený, těžko bych ho protahoval s čidly a mastit čidla pájkou u stropu na žebříku a izolování leukoplastí to není můj standart práce. Rád letuji u stolu, používám letovací pastu, přesnou pájku, samosmršťovací bužírku atd... prostě mám rád, když po mne práce nějak vypadá. Nějak tedy postrádám inspiraci jak na to vyzrát. Záměr byl použít ETH spojky a do nich naimplementovat vždy jedno čidlo. To jsem udělal, označil ID čipu abych je byl později schopen přiřadit k umístění a na stole jsem to pospojoval 2m patch kordy a všechna čidla četla bez chyb.
Má pro mne výrobce, nebo nadšený uživatel nějakou univerzální - ovšem konkrétní radu?